söndag 30 november 2008

Första advent

Ett föga känt faktum, som inte många känner till, är att när Jesus föddes i Betlehem, så efter de tre vise männen kommit fram med sina gåvor...

... så var hårdrockar'n och de tre zombierna inte långt bakom.

Tåstrumpor

Förra helgen provade jag för första gången strumporna jag fick på Hasseludden Yasuragi förra året. Det tog nog så lång tid för att jag vet att det inte är särskilt bekvämt med tåstrumpor. Men lite söta är de allt.


lördag 29 november 2008

Syster-brunch

I söndags var vi bjudna till Johanna och Chris på brunch - men jag blev lite hungrig innan... I hissen i Solna.

Finfina amerikanska blåbärspannkakor med bacon och lönnsirap.

fredag 28 november 2008

Pizza



Ibland - som i lördags eftermiddags, efter en iskall promenad genom Stockholm - är pizza det bästa som finns. Ville bara säga det.

torsdag 27 november 2008

Tiki Room

Vi fortsatte kvällen efter karaoken med att gå till Tiki Room. Hawaiianskt stuk med extremt starka drinkar - det är ganska få som har normal alkoholhalt, men vi hittade några stycken. Otroligt skönt ställe, i vilket fall.




Karaoke!


Shinji, som jag träffat båda gångerna jag varit i Tokyo - tack vare hans japanska byrås samarbete med svenska Great Works (där jag känner en av grundarna) - bor numera i Sverige och jobbar på just Great Works. Så när jag var i Stockholm i helgen gick Shinji och hans fru Yoko ut med mig och Christopher. Vi började på K Karaoke vid Odenplan och sjöng - det absolut mest imponerande var att Shinji vågade sig på Tommy Nilssons "Öppna din dörr", som han hört i en svensk taxi för tre år sen.
Först när jag läste texten med Shinjis ögon insåg jag hur många å, ä och ö det finns i det svenska språket, och jag måste säga att Shinji gjorde ett imponerande jobb, med tanke på att han knappt kan någon svenska alls!





YMCA, så klart.




George Michaels "Faith".

onsdag 26 november 2008

Livrustkammaren

Hur står det till med Stockholms slott egentligen?

I lördags var jag och Christopher på Livrustkammaren, som ligger i slottet. Jag hade fått för mig att kronjuvelerna finns där, men så var det visst inte, men vi fick se kläderna Gustav II Adolf hade på sig när han blev skjuten 1632 och annat sånt tufft. Och utanför stod det en liten prinsessa. :)

Det absolut tuffaste var galavagnarna från 16- och 1700-talen. Så helt vansinnigt överdekorerade och pråliga! (vi såg faktiskt ingen foto-förbjuden-skylt, så vi tyckte att man borde få ta kort utan blixt)

Inne på museet hade man på sig en liten rund klisterlapp som man fick när man betalade, och på vägen ut hade de en cylinder där man kunde sätta sin lapp när man gick ut. Tyckte den var lite fin.

Moi

tisdag 25 november 2008

Ofattbart

Det här är nog egentligen så internt att det bara är jag som förstår det, men då får det vara så, för att det här är så fantastiskt att jag bara måste blogga det.
Det här är en skärmdump av min jobb-inbox för ett par minuter sen. Det ligger bara 6 mail i den, och inte ett enda av dem är oläst!
Normalt ligger det i inboxen kanske sådär 100 mail som inte flyttats till nån egen mapp, varav konstant 20-30 olästa (olästa betyder i min jobbvärld antingen att de är lästa men måste åtgärdas, eller så är de helt enkelt olästa), och på en bra dag hinner jag komma ner till kanske 17 olästa. Jag vet inte vad som hänt idag, men jag har på något sätt fått tid att lyckas minimera mina mail, och det är så obeskrivligt skönt. Det valde min iTunes precis att fira med Have You Ever Wondered Why? med Tyrone Davis. Känns fint.

Snö

Det var ju det där med snö. Ja, det kanske är lite fint precis när den ramlar ner från himlen, och när den ligger där orörd.

Men det blir ju ofelbart alltid såhär: äckligt brunt slask. Så jag vidhåller stenhårt min ställning: jag hatar snö. Åtminstone inne i stan - bor man på landet i Norrland, så kanske. Men här på Odenplan i helgen: brunt slask.


På Odenplan såg vi också en massa röda skynken som hängde ut från fönster, och det var tydligen för att protestera mot den planerade gallerian som är tänkt att ersätta hela torget. Vadå, vill inte folk ha ännu en samlingsplats för H&M, KappAhl, Lindex och MQ? Vad är det för fel på folk?!
Även på Odenplan: en skolklass som sålde kakor och grejer för att kunna åka på klassresa till Gotland. När jag var liten tillbringade jag oräkneliga kvällar och helger med att sälja saker för min klass, mitt fotbollslag (eller vilken annan sport jag nu höll på med för tillfället) eller bara för mig själv, så nu tänker jag bli som mamma: så fort ett barn säljer nåt så köper jag det (om det inte är galet dyrt), bara för att det är synd om de små stackarna.

måndag 24 november 2008

Killen hela dan

Det här är Andreas, mer känd som The Whiz Kid. Han är min kollega, och den jag oftast vänder mig till när något behöver fixas med siterna jag jobbar med, för Andreas kan fixa allt som har med datorer att göra, och gör det dessutom sjukt snabbt.
Så när hela helgens bilder på något mystiskt sätt raderades när vi skulle lägga in dem i Christophers dator - och det var en väldigt bra helg med många photo-ops, så det gjorde mig väldigt ledsen, eftersom foton är extremt viktiga för mig - så var det Andreas jag bad om hjälp - och givetvis fixade han det! Tusen tusen tack Andreas, du är bäst!
(Det här är inte en jättebra bild på dig, men det var den enda jag hade...)
Och tack också till fin-Adrian, som tipsade om bra program för att rädda filer, fast jag lyckades inte hitta dem själv ändå...

fredag 21 november 2008

Väl inpackad finbox

Fick tag på en utgången Four Tops-box på eBay, bara några dagar efter att en av världens bästa soulsångare gått ur tiden; Levi Stubbs, ledsångare i Four Tops.

Rev förväntansfullt upp omslagspappret och möttes av ett lager tejp och italiensk dagstidning...

... och flera lager till...

... och papp...

... och fler tidningar. Det var rena babuschkadockan som aldrig verkade ta slut.

Men till slut: voilà!

Många timmars lyssnande och läsande att se fram emot.

torsdag 20 november 2008

Nagelpynt

Förra helgen i Kärra hade mamma med sig ett tjusigt nagelpynt-set som hon köpt i USA. Man stämplar på mönster på naglarna med ett nagellack och målar överlack på för att hålla det. Jag nöjde mig med en, men det blev ju onekligen rätt sött.

onsdag 19 november 2008

Finaste presenten

Jag fick ett paket till jobbet igår, helt oväntat. Det var min söta svägerska Rebecca som beställt en liknande hårprydnad som hon hade på kusinbröllopet i september till mig och skickade den som en försenad födelsedagspresent från sig, fästmannen Jocke och föräldrarna Hansby! Jag blev så glad att det nästan uppvägde för alla mina gnälliga kunder. :)

tisdag 18 november 2008

Nordic Light

Efter vi varit på Moderna gick vi till Nordic Light Hotels bar för en drink.

En del av drinkmenyn baserades på svenska smaker. Den som Christopher valde hette Landsort och innehöll bl.a. blåbär och gran.

Och min hette Sandhamn och hade lingon, kanel och stjärnanis. Och så lite tjusiga kanderade nötter till det.


Tuffa alienlampor

Skog inne i lampskärmarna över restaurangdelen.

måndag 17 november 2008

Moderna Museet

Vår lördagsutflykt den här helgen gick till Moderna Museet. Gick av på stans tjusigaste tunnelbanestation Kungsträdgården.

MoMu

Men vi var tvungna att stanna till på vägen in för att jag fick en sten i skon. Jag vet inte hur det går till, men jag har en helt överlägsen teknik för att få in stenar i skorna: om jag så går på en välsopad väg där det bara ligger en endaste liten sten, så tro mig; den hamnar i min sko.

Vi åkte till museet för att se en utställning om konst, foton och arkitektur från Los Angeles mellan 1957 och 1968 - inte jättespännande som helhet, men arkitekturbiten var riktigt rolig. Och så köpte vi flera julklappar i shopen, så det var lyckat.