måndag 30 juni 2008

Man about the house

När nu min käre pojkvän slutat flacka till Stockholm och ska stanna hemma åtminstone över sommaren så är det skönt att vara lite tjejig och låta honom fixa lite praktiska saker hemma i vår lägenhet - han har ju dessutom gått ett år på hantverksgymnasium, bevars! Så han fick ta hand om den lösa tröskeln till badrummet medan jag rensade våra nyplockade jordgubbar och bakade tårta. Så nej, han står inte bara där och försöker vara lite extra snygg, utan han lägger tyngd på limfogen. :)

Jordgubbar!

Igår åkte vi och plockade jordgubbar ute på den skånska landsbygden! De är på upphällningen, men vi hittade ändå 6 liter utan problem på en halvtimme.

Det är inte alla pojkvänner som glatt följer med och plockar jordgubbar, men det gör Christopher. Ännu ett skäl till varför jag tycker så mycket om honom.

Lilla jordgubbshinken

Hittade en avskild brygga några kilometer bort, vid Gessie villastad. Vattnet var jätteskönt, så vi tänkte just hoppa i trots att vi varken hade badkläder eller handdukar, men precis då dök det upp två tjejer på hästar, så det blev inget med det tyvärr...

Fast det blev åtminstone ett snyggt foto av det.

Tre bra skäl att baka en tårta: 1) vi hade en massa jordgubbar, 2) det var söndag, och 3) det var 7 månader sen jag och Christopher pussades första gången. Så tårta it was.


söndag 29 juni 2008

Studio Möllans gårdsfest

Igår hade Studio Möllan och deras grannar gårdsfest. Jag övervägde om jag skulle klä mig praktiskt, men where's the fun in that? Så det blev nya volangklänningen, glittriga halsband, guldiga leggings, guldkuvertväska (däremot tog jag praktiska skor istället för silverklackskorna, nånstans fick jag väl dra en gräns) och som pricken över i:et min underbara lilla hatt jag fick av syster i julklapp.

Och när vi kom spelade dj:n jazz, så min 20-taliga look passade så sjukt bra! Korv med bröd till kändes bara som ett rätt skönt stilbrott.

Min stilige pojkvän.

Bäste Johannes grillar.

Den käre Tom-Tom lekte vegetarian.

Henke; en av de mest fotogeniska personer jag känner! Alltid lika sjukt snygg på bild.

Vid grillarna.

Ja, man måste ju köpa den bara för twist off-kapsylen! Mer sånt.

lördag 28 juni 2008

Las Ramblas Malmö


När jag och några kolleger gick ut för att äta lunch härom dagen såg det plötsligt ut såhär på gågatan. Kändes som värsta Las Ramblas i Barcelona, och jag förväntade mig nästan att komma till avdelningen med levande djur några tiotals meter ner. Riktigt så blev det inte, men det var i alla fall nån som sålde snidade träankor, så nära på!

torsdag 26 juni 2008

Hjälp oss välja!

Jag och Christopher försöker välja ut några bilder av alla de tusentals vi tagit de senaste månaderna att förstora och sätta upp på väggen ovanför skivställen, men det är grymt svårt att välja. Hjälp oss?

Det är ett litet litet flygplan i den här bilden, missa inte det..!

Det verkar förstås helskumt att ha en bild på kladdiga vispar på väggen, men jag är ändå väldigt förtjust i det här fotot.

Från vår bokskogen-utflyktsdag. Mycket svenskt. :)

Kranar i Västra hamnen.

Hur sjukt klyschigt vore det inte att bo i Malmö och ha Turning Torso på väggen?! Men det är ju ändå ett väldigt väldigt snyggt hus.

Eller helt enkelt lite strån från mitt paradis på jorden; andra stranden vid sommarstugan?
Hjälp oss! Skriv kommentarer, vilka tycker ni vi ska ha?

onsdag 25 juni 2008

En helt vanlig kanal? Inte riktigt

Det här, ladies and gentlemen, det här är stort. Det kanske ser ut som en helt vanlig kanal vid en helt vanlig centralstation, men titta lite närmare på vattnet. Och lägg till informationen att den här helt vanliga kanalen vid den helt vanliga centralstationen ligger i Malmö.
Vad ser ni?
Jo, vattnet är stilla.
Det betyder att det är vindstilla idag.
Och det, det är stort. Tack.

tisdag 24 juni 2008

London Calling

Jag var i London med jobbet onsdag till fredag (japp, jag missade midsommar) för musikmässan London Calling. Vi var sponsorer för mässan, så det stod Mubito överallt, vilket faktiskt kändes lite coolt.

Vår monter. Andrew, Tanya, Jan och Kristopher fixar.

I jämförelse med PopKomm var det otroligt litet, bara en enda liten mässhall.

The Mubito Club Lounge, där vi gav ut gratis Mubito-cocktails en timme varje dag.


Sofia, jag och Tanya i montern.

söndag 22 juni 2008

Roligaste leksaken

Igår på vår kvällspromenad fick vi äntligen tillgång till den röda blobben i Pildammsparken som brukar vara översållad med barn. Tydligen heter den Le Fruit Rouge, och utöver att bara kravla runt på den så upptäckte vi att man också kan åka rutschkana i den, vilket var fantastiskt oväntat roligt!

Att klättra i träd i finklänning och lura fåglar att man är en jättefågel var också väldigt roligt, men bildbevis på det får vänta till nästa helg när vi kommer ihåg att ta med riktiga kameran ut...

lördag 21 juni 2008


Det skulle varit med en liten film i det förra inlägget också, men eftersom jag hade så kass uppkoppling i London gick det inte förrän nu, när jag kommit hem. Engelska hus, ackompanjerat av en liten utläggning av Kristopher S-W om flygplatser.

torsdag 19 juni 2008

Engelska hus

Jag är så fascinerad över att typ ALLA engelska hus ser ut såhär. Har brittiska arkitekter dålig fantasi, eller tycker de bara att de kommit på ett väldigt vinnande koncept?onsdag 18 juni 2008

Groteskt fult i Londons tub

Seriöst, vad är det för färgblinda galningar som får göra säten till kollektivtrafiken egentligen? Londons tunnelbana är ju till och med rackigare än de gamla stockholms-t-banetågen, och tro det eller ej, sätena är ännu fulare.

måndag 16 juni 2008

Shopping

Provrum

Köpte

Pojkvän / fotograf

Provdocka

Hemåt

Fynd

Love boat

Ett krånglande usb-minne gjorde att jag missade en bild från vår trampbåtstur: ett fint blomblad uppfiskat från vattnet och lagt på den blå plasten mellan oss förvandlade kvickt vår ganska rackiga trampbåt till en love boat. Inte fy skam.

Trampbåt i kanalen

Jag och Christopher är världsbäst på att vara aktiva och göra utflykter, och i lördags tog vi tag i att hyra trampbåt i kanalen, vilket Christopher tydligen funderat på i över ett år och vi gemensamt pratat om i nån månad.

Det blev ett rätt bra träningspass för benen, men det var också ganska mysigt att trampa omkring och se Malmö från ett annat perspektiv.

Och vi fick sällskap av diverse fågelfamiljer med en massa ungar.

Ett tips bara för hugade trampbåtsspekulanter: klänning är inte en hit om det inte är vindstilla, om det inte är så att man vill visa trosorna för hela stan. :)

lördag 14 juni 2008

Leia fångade musen

Kontorsvovven Leia var på upptäcktsfärd igår och fångade Marcus mus på vägen tillbaka till husse Johannes. Hon såg mer skyldig än glad ut dock...