fredag 5 februari 2010

Rekordkort teater

Det här hade jag nästan glömt, eller förträngt kanske, tills jag hittade bilderna i mobilen: förra fredagen bjöd syster Johanna med mig på teater. Hon hade vunnit två biljetter till genrepet av "Slott i Sverige" på Dramatens lilla scen. Vi visste inget om pjäsen, men var lite peppade på att komma in på tjusiga Dramaten alldeles gratis - tills vi upptäckte att lilla scenen ligger i ett hus bakom själva Dramaten... Fail.

Det var ändå ganska tjusigt, och vi slog oss ner på våra platser längst ut ganska långt bak. Lade märke till att det redan en kvart innan föreställningens början satt en ensam stackare på scen och stirrade in i väggen. Verkade ju kul.

Snyggt i taket.
När tiden var inne började ett gäng skådespelare i 1700-talskläder springa ut och in genom dörrar, och både Johanna och jag drog öronen åt oss: springa i dörrar är ju det främsta kännetecknet på en buskis..! När pjäsen väl satte igång på riktigt och vi märkte att alla skådespelarna pratade sådär styltigt som ingen nånsin pratar i verkligheten så smet vi. Tyvärr hörde vi att skådisarna tystnade när de märkte att dörrarna försiktigt öppnades, så vi är lite oroliga för att vi gav deras självförtroenden en knäck, men... en två timmar och 40 minuter lång buskis på en fredagkväll... I don't think so.

Inga kommentarer: