fredag 31 oktober 2008

Korsande flygplan

Fin utsikt precis innan jag skulle flyga i fredags.
Titta på Adrians matchande foto här!

torsdag 30 oktober 2008

Strumpbyxomania

Igår kväll gjorde jag något som nog kan ses som väldigt bisarrt: jag sorterade mina strumpbyxor, och det tog drygt en och en halv timme... Jag tog fram alla strumpbyxor jag äger och har, stack in armen i varenda ben för att kolla om de var hela, slängde dem som inte var det - men inte helt obönhörligt, några som jag gillar extra mycket fick hänga kvar även om de kanske har en maska under foten - och sen färgsorterade jag dem och lade dem fint och prydligt tillbaka i sina lådor. Som synes har jag vääääldigt många par strumpbyxor. Men jag måste ju ha det för att matcha alla mina kläder (som också är extremt många).

Strumpbyxor är ett av världens lustigaste plagg. De du ser här är faktiskt tillräckligt stora för att jag ska kunna ha dem på mig. Magic! :)

Här är en fin liten bukett av strumpbyxor som jag köpte på högstadiet och gymnasiet..! Jag säger inte exakt hur gammal jag är, för er som inte vet det, men jag är i alla fall över 30, så det var definitivt ett tag sen... Och även om jag inte haft på mig dem på många många år så kan jag inte slänga dem. Jag hade en period där jag älskade mönstrade strumpbyxor, och det här var väl några av de få som inte gick sönder.

Här är mina absolut finaste från den tiden - jag vågade sällan ha på mig dem för att de inte skulle gå sönder, och de ligger fortfarande i en ask med silkespapper - de har riktiga knappar bak på vaderna.

Prydlig strumplåda, med de flesta av mina enfärgade strumpbyxor. De mönstrade fick bo i puffen, och de svarta och hudfärgade i en papplåda, lätt åtkomlig i hallen. De stickade fick egna lådor för när det blir ännu kallare.
Galen, jag? Neeeej då.

onsdag 29 oktober 2008

Söndag

Söndagspromenad med bäste Emil - vi hittade en fin träkyrka uppe på en höjd nånstans på Söder.

Efter det var jag bjuden hem till Catharina på amerikanska pannkakor. Helena är sugen på de nygräddade pannkakorna.

Karro och Catharinas nyopererade vänsterfot.

Och Catharina med början till en hemvirkad mössa.

tisdag 28 oktober 2008

Gamla Hägersten

I lördags hade vi kommit fram till rundvisning i Hägersten (vid Telefonplan), där jag bodde i åtta år, varav sju i lägenheten på andra våningen längst till höger.

Vi passade på att hälsa på Ingrid, som bor en trappa upp från min gamla lägenhet - och hon blev så glad för besöket att jag fick alldeles dåligt samvete för att jag inte hälsade på henne oftare när vi faktiskt var grannar. Men väldigt trevligt var det i vilket fall som helst.

Jag bodde i lägenhetshus som var byggda för Ericssons arbetare, och i kvarteren bredvid ligger Ericssons tjänstemannavillor - små kuber i pastellfärger som byggts till åt alla möjliga håll och kanter.

måndag 27 oktober 2008

Partaj

Var på fest hos Malin i Kärrtorp i fredags - en gammal vän till Olle som blivit min kompis också. På något sätt glömde vi ta kort på själva festen, men när vi var på väg hem lade jag märke till det enormt rosa trapphuset, som bara måste förevigas.

Trevlig fest för övrigt: Malin bjöd på buffelgräsvodka och Katti hade med sig japan-snacks. :)

Snygg-Olle och fin-Christopher

Jag och lång-Olle

söndag 26 oktober 2008

Trångsynt?

Det kanske är hemskt fördomsfullt av mig, men jag tycker det här är beklämmande. Jag har blivit inbjuden till en klassåterträff med min högstadieklass, och i adresslistan jag fått nu inser jag att 15 av 20 personer bor kvar i eller runtom Borås. Borås är visserligen en stad som har billig mat och orangutanger i djurparken och icke att förglömma: postorderns högkvarter Knalleland. Men ändå. Vore det inte kul att se något annat av Sverige?
Jag, som flyttade året efter gymnasiet, tycker på något sätt det är talande att 2 av de andra 4 som flyttade var mina bästa vänner i klassen.

lördag 25 oktober 2008

Ekivok skyltning

Bilden blev inget vidare, men man ser ändå rätt tydligt att Halvan pillar en servitrisdocka mellan benen i ett skyltfönster på gågatan mitt i Malmö. Sedär ja.

fredag 24 oktober 2008

Fint men dumt

När man får internetbeställda varor i ett såhär fint paket och dessutom en extra kräm som present kanske man inte ska vara sur för att klantskallarna skrev värdet av det beställda på paketet så jag fick betala 40% i tull och avgifter...
Men eftersom det dessutom visade sig vara fel sorts kräm jag beställt är jag lite sur ändå.

torsdag 23 oktober 2008

Byggkranar

Nu är det dags att montera ner byggkranarna vid Citytunnelbygget vid Triangeln. De sitter fast i betongfundament som är ungefär kubformade med sidor på närmare 5 meter, så det kommer ta sin lilla tid att bila ner dem - och det är bra, för då får jag titta på dem lite längre, och minnas 29 november förra året när den här kranen var orsaken till att jag och Christopher kysstes första gången. :)

onsdag 22 oktober 2008

Unik middag

Det här kan man ju tycka ser ut som vilken middag som helst, men det är det inte. Vi halkade nämligen väldigt snabbt in i the big no-no att äta framför tv:n (fast vi har kommit på att det inte är så dumt, för då sitter vi så nära varandra att vi kan pussas - det är mycket svårare över bordet), så det här kan nog faktiskt vara bara vår tredje middag någonsin vid köksbordet; den första var på vår andra date, den andra var för några veckor sen, men inte alls så strukturerad som den här. Så den var värd ett blogginlägg.

tisdag 21 oktober 2008

Skylt-tolkning

När jag och Christopher promenerade i Pildammsparken i söndags såg vi en ny skylt. Christopher undrade vad i hela friden den betydde, men det säger ju sig självt: det står en byst nånstans här, och den ska man springa medsols i en kvadrat runt. Pfff, hur enkelt som helst.

Här, å andra sidan, ska man inte springa i en cirkel runt fisken.

Och så den här lilla fina. Den behöver inte förklaras.

måndag 20 oktober 2008

Fåglar i Pildammsparken

Det var otroligt skönt väder igår, så istället för att ta en långpromenad till Västra hamnen fastnade vi på en bänk i solen i Pildammsparken en bra stund, innan vi bara tog oss runt dammarna ett varv.

En gås-kub

Fullt slagsmål om gamla brödskalkar

En familj siktade väldigt dåligt, så när de gått tog jag och en liten tjej med snygg jacka över och distribuerade vidare brödet till fåglarna.

Gäss har tänder!! Jag har nog aldrig tänkt så noga på ämnet, man har ändå alltid tagit för givet att fåglar inte har tänder. Men titta noga på bilden - den här gåsen har ju stora tuggtänder! Som skulle behöva borstas.

Kiosken i parken, som jag aldrig sett öppen, var faktiskt öppen igår, så det var vi tvungna att fira med en höstglass.

Skönt avslappnad Ian Anderson-pose

En till synes obetydligt brungrå gås fällde ut en vinge (och trasslade in sin egen fot i den), och visade upp vackra detaljer.

söndag 19 oktober 2008

fredag 17 oktober 2008

Snygg skadegörelse

Var på Soft Bar & Kök med Christopher och några av hans kursare i fredags. Väggarna runt bordet var klädda med ett trist tyg i ramar, men en av dem hade fått en reva, och plötsligt blev det riktigt snyggt. Skadegörelse som blev konst?

torsdag 16 oktober 2008

Berghs Open

Christopher ordnade Berghs Open i söndags, men efter flera avhopp blev det faktiskt bara 4 deltagande Berghsare, plus jag, Jontes kompis Erik och Eriks hund Wille. Wille var bäst.

Strålande höstväder!

Peder provsvingar

Christopher spanar in ett av hålen

Glade Jonte

Jag har tydligen en golf-min, upptäckte jag när jag tittade på fotona...

Erik

Golfboll?

onsdag 15 oktober 2008

Puss-ruta

Ibland känner jag mig lite ensammare än andra gånger. Jag saknar Christopher.

tisdag 14 oktober 2008

Stålpensé

Dags att blogga blommor igen! Den här pensén köpte jag i maj eller juni, när det nu var. Alla de andra blommorna jag köpte samtidigt dog när vi var borta på semester i juli/augusti, men den här envetna plantan blommar fortfarande! Nästan varje kväll innan jag lägger mig går jag ut på balkongen (brukar göra det för att säga godnatt till min änglasyster) och luktar på den och blir lite glad.

måndag 13 oktober 2008

Lördag i storstan

Nu för tiden är jag ju turist i min forna hemstad Stockholm, och vad ska man som turist göra i Stockholm? Johodå, då ska man gå i Gamla stan.

Men först genom tunneln från Sveavägen och till vilken gata det nu är (jag är turist, jag behöver inte kunna gatnamn).

Fika på Kaffekoppen på Stortorget i Gamla stan.

Fuskigt chai-te. De hade på skummad mjölk och kanel över vanligt te typ English breakfast, så det var inte i närheten av det chai som sammanförde mig och Christopher för snart ett år sen.

Skoskav av nya snygga skorna, åtgärdat utanför Svenska Akademien.

Och avslutning på dagen efter bio (Brideshead Revisited) på japanska restaurangen vid Mariatorget. Jag drack sake otaliga gånger i Tokyo, men då var den alltid kall - men i Sverige dricks den tydligen varm. :)


Christopher gillade sake, trots att han såg hyfsat skeptisk ut här.