måndag 28 mars 2011

Gudföräldrar

Vi bestämde oss för att köra en lite okonventionell väg när vi skulle välja gudföräldrar åt Alfred: istället för att ha en gudmor och en gudfar som enligt tradition ska ansvara för barnets kristna uppfostran så bestämde vi oss för att fråga flera personer som står oss nära om de ville vara gudföräldrar och litegrann ansvara för lite olika saker som de är bra på, och helt enkelt ha en nära relation till Alfred (eftersom vi inte är troende och inte direkt kommer satsa stenhårt på en kristen uppfostran).
Så nu har Alfred två gudmödrar: moster Johanna och faster Rebecca, två gudfäder: min vän Emil och Christophers vän Linus, en gudsyster: min systerdotter/guddotter Stella, och - det mest udda - ett gudband: This Is Head. Jag jobbade med tre fjärdedelar av bandet (Tom, Björn och Henric) i Malmö och har hängt med dem sedan de startade bandet, så vi tyckte det passade bra att Alfred fick ett gudband. Han träffade dem för första gången i lördags, när de spelade på Strand i Stockholm.

Henric, Tom och Adam kollar in sin gudson.

Mubitos/Heads och Alfred i sin This Is Head-body, som jag målat.

Mamma


Shit, då har jag blivit mamma alltså. Galet. Det händer någon gång varje dag att jag tittar på Alfred och förundras över att jag och Christopher faktiskt har byggt den där lilla människan, och att han är så perfekt.
Samtidigt som det känns naturligt så är det väldigt märkligt att vara mamma - det är lite som när vi var på ultraljud och skulle få veta könet på bebisen och sköterskan frågade "Och vad tror pappa?", och Christophers första tanke var "Jag vet väl inte vad pappa tror om det". Jag brukar ju inte vara mamma, det är ju mamma som är mamma, liksom.

Familj.

Världens finaste lilla unge.