torsdag 24 juni 2010

Same same but different


Vi hade några avocados i kylskåpet som vi glömt bort, så de hade blivit lite halvdåliga. Men det är inte det som är huvudsaken med det här fotot, utan kärnorna! Kolla! Vilken bisarrt stor skillnad det kan vara på avocadokärnor. Undrar om det kanske finns olika arter av avocado? Det måste nog googlas.

onsdag 23 juni 2010

Gula rosor


Mina gula rosor blommar! Och de doftar så gudomligt.
Är bara lite ledsen för att de blommar ut på bara några dagar - dem vi har i stugan brukar blomma mycket längre. Fast de står förstås i ett land och inte i en liten kruka omgivna av löjliga mängder trafik.

torsdag 17 juni 2010

Gripsholms slott


När vi var i Mariefred tog vi en snabb sväng runt Gripsholms slott - vi hade inte tid att gå the grand tour med inträde och allt, så vi missade det galna lejonet tyvärr.

Trädörr förklädd till tegel

Kanoner som nån snodde under ett krig nån gång, eller hur det nu var

Hel vägg målad som tegel. De gillar tydligen att måla tegel i Mariefred.

Alla fönster var olika på den inre borggården, mycket tjusigt.

onsdag 16 juni 2010

Överraskningsutflykt till Mariefred

Förra helgen tog Christopher med mig på en överraskningsutflykt - jag fick bara veta hur länge vi skulle vara borta och inget mer.

Det visade sig att vi skulle åka ångbåt till Mariefred! 3,5 timmars båtfärd dit, sen 3 timmar där och sen 3,5 timmar hem igen, och på hemresan middag på båten.

Otroligt pittoresk liten stad, där de firade Ångans dag just den dagen vi kom, så det var värsta folksamlingen på kajen och blåsorkester och grejer.

Och utställning av gamla fina bilar, så jag passade på att bilmodella lite.

Vi tog en snabb vända på Gripsholms slott (mer bilder därifrån sen).

Penséutställning

På vägen hem

Norr Mälarstrand (tror jag)

tisdag 15 juni 2010

Klänning nr... äh, jag vet inte ens längre


Ännu en klänning färdigsydd. Är väldigt nöjd med den här, för jag var lite noggrannare än vanligt, så jag tror den är väldigt bekväm också.

måndag 14 juni 2010

Varnhem


Några bilder från före bröllopetMaskrosfält!

söndag 13 juni 2010

Bröllop i Skövde


Jag ligger efter med bloggandet - det var ju redan flera veckor sen vi var på bröllop i Skövde... Det var Christophers barndomsvän Alexander som gifte sig med sin Synnöve i Varnhems klosterkyrka.En annan av barndomsvännerna: Johan, med sin gravida sambo Sandra. Supertrevliga!

Brudparet!

Framme vid festlokalen Aspö gård.

Våra bordsgrannar Erik och Mikaela, också mycket trevliga!

Och otroligt förvånande tyckte jag att coverbandet Jane's Bomb, som underhöll under hela middagen, var riktigt roliga! Tydligen hade sångaren varit med i Fame Factory. Fullblodsproffs var han i vilket fall.

fredag 11 juni 2010

Porslinsblomman


Den är helt osann, nu har den precis blommat igen!

Fast den här gången var den ärligt talat lite jobbig, för det var så många klasar (9) och den luktade för starkt - den luktar nämligen inte särskilt gott... Fast fin är den ju!

torsdag 10 juni 2010

Skor - glass = same same but different


Var ute på stan på ett ärende, och på väg tillbaka till jobbet tänkte jag köpa en glass. Men istället köpte jag två par skor hos en liten skomakare jag gick förbi - de kostade ju bara 99 spänn styck!

onsdag 9 juni 2010

Diadem-win


I morses fick jag för mig att ta på mig ett tjusigt diadem med fjädrar och grejer, som jag köpte för flera månader sen, men aldrig haft tillfälle att använda. Jag tvekade, för jag tyckte att det var lite väl over the top-tjusigt för jobbet, men bestämde mig för att strunta i det. Och det var en bra idé, för jag fick så många komplimanger på jobbet! :) Tack alla söta!

tisdag 8 juni 2010

Fina släkten

När vi var i Kärra härom helgen fyllde min kusin Katarina och hennes mamma Eva år, så vi blev bjudna på släktkalas - jag har nämligen turen att ha hela släkten samlad i samma område på somrarna, eftersom alla mina tre morbröder skaffade stugor i närheten av den som morfar byggde på 50-talet. Så jag får enkelt träffa alla mina 6 kusiner och deras 13 barn på somrarna fast jag bor långt bort.

Mamma med present

Katarina

Morbror Bernt och hans fru Lillan

Kusin Erik (Katarinas bror)

Jag och Stella

Eriks fru Ia

Nästan allihop! (bara 9 som saknas)

måndag 7 juni 2010

Solbränna


Vådan av att försöka smörja in sin egen rygg. Notera de fina fingermärkena högst upp!

fredag 4 juni 2010

Great Works sommarfest

Igår hade vi sommarfest med jobbet. GWs fester är kända för att vara episka, så festgruppen hade mycket att leva upp till - och det gjorde de också. Vi delades upp i fem lag efter lunch, och satte av i varsin minibuss, där vi fick 28 uppdrag upplästa för oss. Vi skulle utföra så många som möjligt på 2,5 timmar och samla så många poäng vi kunde.

Linn i bilen. I vårt lag var vi jag, Linn, Jakob O, Jocke, Jesper, Mattias, Stefan, Bo och frilans-Camilla.

Jesper två meter upp i ett träd: 100 p.

Okänt barn som ritar en teckning: 200 p.

Registreringsskylt med bra ord: 100 p.

Jakob badar i Hagaparken: 100 p - lite snålt, tyckte vi, med tanke på att hämta saltpaket från tre olika hamburgerrestauranger gav 250... Och att få med sig Marco, som slutat, till festen på kvällen gav 1 000 poäng - vi var lagom bittra när han valde ett annat lag för att de hann fram för att hämta honom först!

Framme vid Kalle Ws stuga i Sorunda, där de byggt upp värsta tivolit! (Fler bilder kommer kanske från det sen från en annan kamera.) Herr Bergström är här iklädd min strumpbyx-lagmössa (100 p). Han är för övrigt världens bästa, eftersom det är tack vare honom jag jobbar på GW.

Den här bilden är inget vidare, men den fick vara med ändå, för att illustrera hur filmiskt det var att sitta längst fram vid jättefönstret på vägen hem på natten.