onsdag 31 mars 2010

En armé av rosa ankor


Nu är det snart påsk, och då måste jag ju göra påskgodis! Jag har gjort fina påskankor förut, men nu insåg jag att min gula karamellfärg slängdes i flytten, och butiken på hörnet hade bara röd, så det fick helt enkelt bli rosa ankor.









Vår armé av rosa chokladdoppade ankor. Några av dem får följa med till jobbet idag.

tisdag 30 mars 2010

Påskklänning


Då har jag sytt ännu en klänning. Jag börjar nästan undra själv vad jag ska med alla klänningar till - men samtidigt hittar jag sällan nåt jag verkligen vill ha på mig när jag står och glor på mina klädställningar på morgnarna...

Den här gången blev det en ljusgul snurrklänning: kjolen är rundskuren, så den lämpar sig väldigt bra för snurrande. Och den fick till och med små ärmar.

IceBat fick också en kjol för en liten stund.

måndag 29 mars 2010

Husmanskost


Fick för mig att göra kalops härom sistens - det hade jag inte ätit sen jag gick i skolan. Det ser lite halväckligt ut på bilden, men det smakade precis som det skulle!

torsdag 25 mars 2010

Hårblomma


Var så nöjd med min hårblomma idag att jag var tvungen att photobootha mig själv. :)

onsdag 24 mars 2010

Onödig förpackning


Hur var nu det här med miljön..? Är det rätt att göra förpackningar som är dubbelt så stora som produkten, eller hur var det nu? Det är ju så lätt att glömma...

tisdag 23 mars 2010

Snart utbytta

måndag 22 mars 2010

Nyttiga snacks


Vi var i Kungens Kurva igår, och i Heron City fanns ett stånd som sålde majs - vi såg det i Skärholmen i höstas också, men provade inte då, fast nu köpte vi en kopp majs med smör och salt för 30 spänn, vilket ju är rätt dyrt, men det var så sabla gott! Och trevligt att det dykt upp lite nyttiga snacks på stan.

torsdag 18 mars 2010

Utomhusfika utan damsugare


Årets första utomhusfika är avklarad!

På disken när vi beställde låg ett kvitto med en felstavning som satte igång många roliga associationer i mitt huvud. Jag undrar vad man kan ha en damsugare till...

tisdag 16 mars 2010

Körsbärsblomma


Det fanns "japan-snacks" på jobbet härom dagen, och där fanns en sort jag inte sett förut: körsbärsblomsformade!
Jag gör som herr Bergström: följer Cherry Blossom Forecast 2010 och längtar till Japan.

måndag 15 mars 2010

Klassiker

söndag 14 mars 2010

Funkis

Funkis galore i Bromma. Vi gick på en enormt lång gata med det ena funkishuset efter det andra. Väldigt fyrkantigt blev det.











Nästan lite av en lättnad när gatan avslutades med en alpstuga.

fredag 12 mars 2010

Promenad med vårkänsla


Det kommer ju ta sin lilla tid innan all snö smält, men lite vårkänslor börjar ju krypa fram åtminstone.

Promenadgodis

Spännande brevlådeplacering. Man undrar ju hur det ser ut på insidan.

För hög och smal gran

Det perfekta trädet för att sitta stabilt och dingla med benen

Snaaaart slipper jag ha benvärmare så fort jag går ut. Det ska bli oerhört skönt att slippa stanna var femte minut för att dra upp eländet - och med dem strumpbyxorna som de dragit med sig ner till knäna.

Promenadavslutning.

torsdag 11 mars 2010

Vårtecken




Den julgran som göms i snö kommer upp i tö...





Snygg vinkel


onsdag 10 mars 2010

Vår?


Förra året satt jag och Christopher och fikade på min balkong i Malmö den 9 februari. I år har det dröjt till 10 mars innan jag vågar mig på att inte ha på mig benvärmare och tjocka kängor en dag. Strumpbyxor och sneakers - är det vår då?

måndag 8 mars 2010

How to sy en klänning på mitt sätt

Efter att jag blev klar med den ljusblå klänningen tog jag mig an det underbara gula gardintyget jag köpte på IKEA för ett tag sen. Jag har redan sytt gardiner av det, och det är egentligen alldeles för stelt för en klänning, men det fick jag bara bortse från eftersom det är så fint.

Jag syr aldrig efter mönster. Istället tar jag nån klänning som jag redan har, lägger den på tyget och klipper alldeles för stort runtom. Sen nålar jag, om och om igen, tills det passar ungefär - modellen går alltid variera så länge det sitter bra upptill.





Klar! Den här gick exceptionellt snabbt, för den är ganska simpel, inga konstiga veck och grejer, förutom infodringarna runt ärmhålen och ringningen, men dem har jag fått rätt bra rutin på numera.

söndag 7 mars 2010

Ny klänning


Nu har jag sytt en klänning igen. Lite sjuksköterskevibbar över den, men ändå rätt så fin, tycker jag.

Min första krage.

Och utanpåfickor.

lördag 6 mars 2010

Snyggt godis


Gick förbi en liten butik på Folkungagatan som skyltade med isländsk lakrits, så det var vi ju tvungna att prova. Både gott och snygg ask. Win.

fredag 5 mars 2010

Gratis-tshirt


Eftersom jag gått och blivit nån sorts reklamare tog jag mig iväg till Resumébar förra veckan. Vid ingången låg det en drös goodie bags från DN, och den första som Christopher fick tag i innehöll förutom en DN och en skiva även en Snow Patrol-tshirt. Jag kollade i en massa påsar, men det verkade som att det bara var just Christophers som innehöll en tshirt, och eftersom jag älskar Snow Patrol så höll vi givetvis hårt i den.

Nu råkade den vara i storlek XL, men ändå. Snuu Patruul!