söndag 28 februari 2010

Isis


Var hos Emil och Zophiah och fikade idag och hälsade på deras nya kattunge Isis. Hon var alldeles färsk, hon hade kommit till dem igår. Jag är vanligtvis inte särskilt förtjust i katter, men den här var för cool! Alldeles liten och skrynklig och med Gremlin-öron.



Min allrakäraste vän Emil

Och hans nyblivna sambo Zophiah

Min nya kompis.

fredag 26 februari 2010

Vackra syster


September 2001

torsdag 25 februari 2010

Snökaoset ynglar av sig


Som om inte de senaste dagarnas snökaos var nog, så möttes jag även av trasiga rulltrappor i Alvik när jag väl lyckats ta mig dit igår. Anyway, nu går tunnelbanan som den ska igen, efter tre dagars kaos med ersättningsbussar, och jag upptäckte att man vänjer sig fort vid tråkiga grejer: det kändes som värsta lyxen när jag fick kliva av i Stora Mossen igår kväll.

Födelsedag

Idag skulle min storasyster Fina fyllt 40.
Jag saknar dig, älskade syster.

(foto kommer ikväll när jag kommer åt min scanner)

onsdag 24 februari 2010

Snöslungad balkong



tisdag 23 februari 2010

Frostpudeln och hans vänner


På fönstret vid Marcos bord igår stod det en helt fantastisk figur: en jättetjock pudel! Som bajsar. Och har granar på ryggen.

En höna med en massa massa kycklingar.

Och nåt som egentligen inte liknade nåt särskilt men var snyggt ändå.

måndag 22 februari 2010

Så här låter han!

söndag 21 februari 2010

Tejpad igen


Det känns ju inte helt hoppfullt när ens kiropraktor börjar låta villrådig och säger att man är konstig (men på ett snällt sätt) för att min arm aldrig blir bättre. Nu har han i alla fall gjort ett nytt försök med mer hi-tech-tejp som ska sitta på i några dagar, och så har jag kommit igång med träning, så det finns en liten gnutta hopp om bättring kvar.

fredag 19 februari 2010

Fotografering


Var med på min första jobb-plåtning i onsdags, av fina lådor som representerar resepaket. Det var intressant med en närstudie av modernt fotografi, där fotografen Erik fjärr-knäppte av alla bilder sittande framför datorn med kameran stående på ett stativ bakom ryggen.

En del av stylisten Malins props-bord. Göteborg!

torsdag 18 februari 2010

Leksak


Köpte en ny leksak i presentshopen på Aquaria. Ibland är jag hur lättroad som helst, och den här dagen räckte det med ett sladdrigt gummidjur som gapar roligt för att jag skulle bli helt lycklig. Får nästan filma den och lägga upp också - kommer kanske sen.

onsdag 17 februari 2010

Aquaria

När mamma och Gugge var på stockholmsbesök förra helgen hade vi bestämt oss för att aktivera oss, så jag drog iväg oss till Aquaria på Djurgården. Jag hade inte jättehöga förväntningar, för det såg rätt litet ut på hemsidan, men det var jättekul!
Regnskogen var första delen, och där prickade vi in fiskmatningen. I mangroveträsket i nästa rum såg vi matningen av sprutfiskarna, som med otrolig precision sprutar ut en vattenstråle som prickar maten som satts fast på ett träd, så den ramlar ner i vattnet för servering.

Snygg pilgiftsgroda i ett akvarium.

Hajmatningen fick vi också se - fast det innebar mest att hajarna simmade jättejättefort och plaskade runt.

Sen var det en massa olika akvarier med olika koraller och snygga fiskar. Den här korallen var nog tuffast.

Dolksvans (och en snygg sjöstjärna), som jag läst om i Illustrerad vetenskap bara några veckor innan; otroligt coola förhistoriska djur med blått blod som hjälper till i medicinsk forskning.





Och snygga fiskar, med det beryktade korta skärpedjupet.

tisdag 16 februari 2010

Muffins


Christopher är helt överlycklig över vårt extraobjektivs förmåga till kort skärpedjup, så när jag bakade muffins och skulle spritsa i ganachen och blev superkladdig överallt ägnade han sig mer åt att dokumentera än att hjälpa till. :)

Både goda och snygga.

fredag 12 februari 2010

Nålar i örat


Det är lika spännande varje gång jag går till kiropraktorn Henrik - han testar nya saker varje gång, i strävan efter att få ordning på min arm/axel. Idag fick jag akupunktur, och när han var klar med det satte han två mininålar i två "reflexpunkter" i mitt högra öra. De ska sitta kvar hela helgen, och när jag frågade om jag alltså kan sova med dem svarade han det föga positiva "ja och nej...". Det gör nog ont, med andra ord.

torsdag 11 februari 2010

Papperskorg


Jag gillar när man jobbar lite med offentliga papperskorgar. Gorillan här finns på Söder i Stockholm, och en gång i tiden bloggade jag en annan papperskorg på Möllan i Malmö.

lördag 6 februari 2010

Tidig jul


Ja, det må jag säga att det är, eftersom bilden är tagen den 4 februari.
Vet inte om det är finanskrisen det beror på, men runtom i Stockholm sitter det fortfarande uppe mängder av reklamaffischer från före jul; min favorit är nog den med reklam för ett spel på extrapris som gällde till 31 december 2009. Aktuellt, på nåt vis.

fredag 5 februari 2010

Lånat foto


Jag kunde inte låta bli att reblogga den här bilden, för det är nåt av det tuffaste jag sett! En nyfödd myrslok på sin mammas rygg, och mamman ser ut som att hon står och sms:ar. :)
Originalet hittar ni här.

Rekordkort teater

Det här hade jag nästan glömt, eller förträngt kanske, tills jag hittade bilderna i mobilen: förra fredagen bjöd syster Johanna med mig på teater. Hon hade vunnit två biljetter till genrepet av "Slott i Sverige" på Dramatens lilla scen. Vi visste inget om pjäsen, men var lite peppade på att komma in på tjusiga Dramaten alldeles gratis - tills vi upptäckte att lilla scenen ligger i ett hus bakom själva Dramaten... Fail.

Det var ändå ganska tjusigt, och vi slog oss ner på våra platser längst ut ganska långt bak. Lade märke till att det redan en kvart innan föreställningens början satt en ensam stackare på scen och stirrade in i väggen. Verkade ju kul.

Snyggt i taket.
När tiden var inne började ett gäng skådespelare i 1700-talskläder springa ut och in genom dörrar, och både Johanna och jag drog öronen åt oss: springa i dörrar är ju det främsta kännetecknet på en buskis..! När pjäsen väl satte igång på riktigt och vi märkte att alla skådespelarna pratade sådär styltigt som ingen nånsin pratar i verkligheten så smet vi. Tyvärr hörde vi att skådisarna tystnade när de märkte att dörrarna försiktigt öppnades, så vi är lite oroliga för att vi gav deras självförtroenden en knäck, men... en två timmar och 40 minuter lång buskis på en fredagkväll... I don't think so.

Viktig påminnelse



Pust, vilken sabla tur att jag fick det här mailet! Om jag inte fått det kanske jag hade glömt den där affären värd 800 000 dollarsch som jag ingått med några trevliga nigerianer. Nu behöver jag bara betala 210 dollar för att fixa alltihop.

torsdag 4 februari 2010

Miniburkar


Vi var ute på stan i lördags och letade diverse grejer till lägenheten. På Stockhome blev jag helt förälskad i en påse med små färgglada burkar, och det sköna var att vi insåg att de inte bara var gulliga, utan faktiskt extremt användbara också. Eftersom vi nästan alltid har med oss lunch till jobbet är de här små burkarna perfekta för saker som sås, gelé och riven parmesan. Sweet.

onsdag 3 februari 2010

Japansk mat 2: yakiniku


Min framgång med nudelsoppan fick mig att våga fortsätta laga japansk mat. Den ursprungliga planen var att göra shabu shabu, men det föll på att jag inte har någon stor gryta med värmekälla under som man kan ha på bordet, så istället fick det bli yakiniku - inte för att jag har någon bordsgrill heller, men det gick lättare att förbereda istället. Inledde med lite sake i trälåda (nej, inte alls bekvämt att dricka ur, men snyggt!).

Ris och enokisvampar.

Grillad entrecôte i tunna skivor.

Och så den en sallad i stil med den bisarra sallad vi fick på yakinikustället i Shinjuku: isbergssallad, majs och krossade tacoskal...

Och till det en yakinikusås som Topher kokade ihop efter recept från nätet. Galet gott blev det!

tisdag 2 februari 2010

Japansk mat 1: nudelsoppa


När jag var i en asiatisk mataffär i förra veckan hittade jag japanska udon-nudlar. Jag har extremt dålig koll på japansk matlagning, men det här peppade mig till att försöka mig på en nudelsoppa i stil med såna som jag ätit i Tokyo.

Lite sjögräs...

... grönt te, ett ägg och så dashipulver (inte på bild)...

... svensk entrecôte och bönor.

... en snygg bild tagen av Topher...

... och det blev ungefär som det skulle!