lördag 31 oktober 2009

Perfect match


Jamen vi är ju ihop, så varför inte skaffa matchande brännsår också..?

fredag 30 oktober 2009

Utflytt


Det kanske inte låter så mycket, men 34 dagar som inneboende i ett litet 10 kvm-rum i en lägenhet, som i övrigt bebos av ett par som man har mycket svårt för, är en evighet. Men nu är det dags: vi har fått en lägenhet, och vi flyttar dit imorgon! Så imorgon kommer vi få vara för oss själva, jag kommer få tillbaka alla mina älskade saker (som nu är magasinerade) och vi kommer kunna ha ett normalt liv. Uuuuunderbart!
Just nu håller jag på att packa ner mina kläder igen, i min färgglada resväsksamling.
Känns bra att blogginlägg nummer 600 blev både färgglatt och glatt. :)

torsdag 29 oktober 2009

Sportif Unlimited

På 90-talet var Cloudberry Jam från Linköping ett av mina absoluta favoritband. Jag såg dem live 16 gånger (jag bokade dem själv till Kalmar nation i Uppsala minst 5 av gångerna), intervjuade dem otaliga gånger och blev god vän med dem. Basisten Pelle startade sedermera en cool butik i Linköping; Petit Sportif, som numera heter Sportif Unlimited.
I förra veckan beställde jag för första gången något därifrån, för de hade en helt fantastisk rea - och vad som var ännu mer fantastiskt var att jag fick mitt paket på fredagen efter jag beställt på onsdagkvällen, OCH att Pelle skickat med en present...:



... en påsväska, signerad av hans egen seriefigur Superkillen!

Mina snygga skor för mindre än halva priset. Nu ska jag leta skosnören i rätt längd (de röda jag hade hemma var för korta).
(Köpte också en klänning, men den blev det visst inget foto på.)

onsdag 28 oktober 2009

Improvisationssömnad

Jag har ju som man kunnat se här sytt en massa klänningar på sistone, men om man tittar lite närmare på dem så kanske man märker att inte en endaste av dem haft ärmar (eller jo förresten, den gula hade visst det, men den var i en så sjukt enkel modell att det inte räknas). Det har dels varit för att de varit sommarklänningar, dels för att ärmar är ganska krångliga att sy. Men nu var det dags: det är ändå slutet av oktober, och det är helt enkelt lite för kallt för ärmlöst. Nu hade jag dock inte sytt en enda ärm sen nån gång i gymnasiet (och det är mååånga år sen), och jag syr ju aldrig efter mönster, så jag testade med en miniatyrärm först. :)



Det såg ju bra ut, så då var det bara att förstora.

Puffärm!

tisdag 27 oktober 2009

Tårta på tårta


Japp, jag är medveten om att det mest ser ut som lite brunt bajs på en annan vit bajs, men det är i själva verket en väldigt överdådig, om än enkel, efterrätt. Vi fick en äggvita över, och av den gjorde jag givetvis några maränger. Men eftersom vi varken hade vispgrädde eller chokladsås (som man ska ha till hemgjorda maränger) hemma så smälte vi istället lite schweizernötchoklad. Et voilà: tårta på tårta!

söndag 25 oktober 2009

Hipp Hipp


Ganska dåliga bilder, jag vet, men ändå: tack vare en bekant från Malmö, som jag sprang på när jag skulle intervjua Joshua Radin för Radar Magazine, så fick jag och Christopher gratisbiljetter till en Hipp Hipp-föreställning på Södra Teatern. Eller ja, föreställning var det väl kanske inte i ordets rätta bemärkelse, utan det var mer en workshop, där publiken fick hjälpa Johan och Anders att komma på nya idéer för Tiffany, Kajan och alla de andra. Kul var det i vilket fall som helst.



Tjusiga Södran. (i mitten skymtar Henrik Hjelts bakhuvud...)

lördag 24 oktober 2009

Kreativ parkering


Ja, har man en dyr bil måste man väl få parkera som man vill, eller hur var det nu igen?

fredag 23 oktober 2009

Lyxprovrum

Som de flesta kvinnor vet är det inte det lättaste att köpa en ny bh. När jag igår efter flera veckors tittande och provande äntligen köpte en och nämnde för expediten att jag provat 9 olika och de tre som gick till finalen åkte på och av minst fem gånger var, så sa hon att en del kunder tar med sig omkring 70 olika in i provrummen... Vi talar ju trots allt om ett plagg som per definition ska sitta tight och då krävs det att det är bekvämt. När min storasyster var i livet var hon underklädsdesigner åt Salming, och varje jul och födelsedag (och då och då däremellan) fick alla i familjen mängder av snygga och bekväma underkläder gratis, men sån tur har vi ju inte längre. Så igår gjorde jag en ny vända till Åhléns City, där man i alla fall kan glädja sig åt väldigt lyxiga provrum: rymliga, med riktiga dörrar, och direkttelefon till expediterna som kan hämta andra storlekar eller bara komma in och rätta till.


onsdag 21 oktober 2009

Pärlor


Jag behöver hjälp. Jag är på jakt efter pärlor: såna här gamla hederliga discopärlor (till vänster) och facetterade (till höger) - i multipack. Som ni ser finns de på Panduro, men det är alldeles för dyrt med tanke på den mängd jag behöver. När jag jobbade på ett särskolefritids för fem år sen köpte vi pysselartiklar från en grossistkatalog, men jag minns inte vad den heter, och jag har inte haft nån tur med att googla heller. Har hittat ett amerikanskt företag som verkar bra, men jag väntar på besked om de ens skeppar till Sverige. Finns det nån som har connections i typ dagisbranschen som kan hjälpa mig hitta nån bra grossist i Sverige?

tisdag 20 oktober 2009

Ärtsoppa


Vaknade vid fyratiden härom natten och gick upp på toa. På vägen tillbaka till vårt lilla rum kastade jag en blick ut genom köksfönstret och förstod inte riktigt vad det var jag tittade på. Jag fick ta en närmare titt och insåg att hela världen var full av dimma. Vi bor på sjunde våningen, och ända upp dit var det total ärtsoppa. Ganska coolt dock.

måndag 19 oktober 2009

Orkidéutställning

På Tulpanens hus i Åkeshov i Stockholm pågår just nu och fram till 2 november en orkidéutställning. Gillar ni blommor så åk dit!

Flugfångare











Gillar att de här ser ut som små klänningar

Bläckfiskorkidé



I de här rymdes det flera deciliter vatten

En av mina favoriter. Den var tyvärr lite liten, blommorna är bara ungefär 7 cm från spets till spets, så de kändes lite för diskreta för att synas ordentligt hemma.

Den här fick vi av mamma i förskotts-inflyttningspresent. Den har hur många knoppar som helst och är jättevacker. Och så doftar den! (till skillnad från många orkidéer)

söndag 18 oktober 2009

lördag 17 oktober 2009

Väntar


Snygg

fredag 16 oktober 2009

Här blir bra


- Berra, var ska vi lägga trädet?
- Här blir bra.
- Ja, då går vi hem då.

torsdag 15 oktober 2009

Systrar


Det kanske inte är jag som ska säga det själv, men jag gör det ändå: systrarna Reis kvalar lätt in bland de mest välklädda systrarna i stan.

onsdag 14 oktober 2009

Tantolunden


Lördagspromenad i Tantolundens koloniområde

Christopher med gamla fina 70-talskameran

Lördagselegant



Utsikt över Liljeholmen






tisdag 13 oktober 2009

Söndag


Mamma och Gugge var på besök i helgen. Söndagen bjöd först på Dalíutställning på Moderna Museet - men vi gav upp efter en kvart, för där var så hysteriskt mycket folk att vi inte såg nåt.

Promenad på Skeppsholmen till båten till Djurgården.





Fika på Rosendal.

Sen söndagsstek hos syster Johanna. Är så grymt avundsjuk på hennes underbara stolar.

Söndagslugn.