onsdag 30 september 2009

Solnapromenad


Gav mig ut på min första ensampromenad i mina nya hoods i Solna/Frösunda igår. Det byggs så det står härliga till häromkring.

Det var strålande höstväder...

... men kallt, så de nya supersnygga handskarna jag fick av syster Johanna passade bra.

Parkeringshuset vid Solna station, som av någon anledning alltid påminner mig om någonstans på Meiji Dori mellan Shinjuku och Shibuya i Tokyo, där vi brukade promenera de två gånger jag varit där. Jag "gick" just hela vägen i gatuvyn på Google Maps, men hittade inget som liknade det, men det är ändå en trevlig känsla att påminnas om Tokyo varje gång jag ser huset.

Hemlighetsfullt träd i Lilla Frösunda.

Extremt barnovänlig lekplats. Hur i hela friden är det meningen att man ska kunna leka på någon enda del av den här ställningen utan att slå sig sönder och samman?

tisdag 29 september 2009

Iakttag största renlighet


Tänk på det här, gott folk.

måndag 28 september 2009

Hjärta


Andra köttbloggningen på kort tid här, men det är så fint ju. Jag köpte ett kilo köttfärs hos min slaktare på Möllan härom veckan och delade upp det i tre påsar och frös in. Ena påsen blev format som ett hjärta, och det var inte ens meningen. Fint va?

söndag 27 september 2009

Hej då Malmö


Igår flyttade jag från min kära kära lägenhet på Pildammsvägen i Malmö.

Det blev uppemot 50 lådor, plus en bunt väskor och alla möbler.

En enda klänning kvar, för att ha tills flyttlasset med resten jag behövde skulle komma.



Jag fick fantastisk hjälp av Georges och Tony, som var kolugna mitt i min panik över hur alla mina miljarder grejer skulle få plats i deras lastbil.

Så hej då Malmö, hej pyttelilla inneboenderummet i Solna.

Det blev i alla fall riktigt mysigt när vi fick in mina klänningar, mina husdjur och mina växter. Och så har jag min sambo här också förstås. :)

lördag 26 september 2009

Japansk design

I flyttstädningen tvingade jag mig själv att slänga en bunt gamla japanska godisförpackningar. Men de är ju så fina!!







Klubbor som smakade mjölk...

Påse

Torkade hela småfiskar, som snacks




fredag 25 september 2009

Tjejlyssning


Eftersom jag gått igenom alla mina saker inför flytten har jag hittat en massa gamla roliga saker. Det här till exempel. Det är inget mindre än ett 90-minuters-kassettband med en enda låt inspelad om och om igen över hela bandet. Exakt så bra tyckte jag The Auteurs Lenny Valentino var. Det var när jag gick och lyssnade på det här bandet i freestyle som jag upptäckte att det tog exakt sju minuter att gå från mitt studentrum på Rackarberget till Kalmar nation, för låten var 2.20 lång och det tog precis tre Lenny Valentino från dörr till dörr. :)

torsdag 24 september 2009

Fantastiskt bröd


Det här kan vara det godaste brödet jag ätit i mitt liv. Vi fick det på Tunneberga där vi lunchade i Jonstorp i helgen. De hade slutat ge ut receptet för många år sen, men tursamt nog sålde de åtminstone brödet limpvis. Det smakar lakrits. :)

onsdag 23 september 2009

Det var på tiden


I flera års tid letade jag efter ett genomskinligt paraply - dels för att det var coolt och dels för att det är oerhört praktiskt; man ser ju igenom det om man måste luta det framåt som skydd för vinden. Till slut hittade jag ett i en liten butik i Paris runt 2005, tror jag det var. Sen åkte jag till Tokyo 2006 och 2007 och i varenda närlivs fanns det genomskinliga paraplyer för mellan 15 och 30 kronor, så jag köpte på mig en hel bunt och släpade hem flera från varje resa. Men nu äntligen är det dags för det genomskinliga paraplyet att bli var svensks egendom: Clas Ohlson har äntligen fattat grejen.

tisdag 22 september 2009

Utflykt till Bjärehalvön


Mamma tog med mig och Gugge på en helt underbar utflykt i söndags. Vädret var fantastiskt, så vi cabbade ner och åkte upp längs kusten från Helsingborg mot Bjärehalvön.

Jag hade aldrig varit där förut; mina utflykter i Skåne har alla gått österut eller söderut, så när vi åkte uppför backarna mot Mölle blev jag helt fascinerad: det finns backar i Skåne! Utsikten från Grand Hôtel i Mölle kan lätt mäta sig med vilken medelhavsö som helst.



Sen fortsatte vi uppåt, till Kullabergs Naturreservat uppe på Kullen, och jag var mer eller mindre förstummad över hur vackert det var.

Det här, damer och herrar, är inte en vanlig syn i Skåne. När jag tänker på mina två cyklande år i Malmö kan jag inte komma på att jag någonsin cyklat uppför minsta lilla backe ens, bortsett från när jag cyklar under den konstgjorda viadukten under Föreningsgatan...

Gugge och mamma.

Det var ruskigt brant precis bakom mig, även om det inte syns på bilden.

Barfota 20 september, det hör inte heller till vanligheterna.

På väg ner.

Allt var bara så pittoreskt överallt!

Lunch på Tunneberga Gästgifvaregård.

Skånemeny! Sjukt nöjd.

Och till sist fick jag doppa fötterna i Arild - tyvärr hade vi inte tänkt på att ta med badkläder, så jag fick nöja mig med fötterna och händerna.

måndag 21 september 2009

En ny kompis


Man upptäcker många spännande saker när man flyttpackar. Jag hade en massa konsertbilder som jag fotat på en vägg i sovrummet, och plockade ner allihop på sängen för att vira in i ett gammalt lakan som skydd. När jag kommit halvvägs insåg jag att jag hade en rätt dålig teknik och började om. Då först upptäckte jag att jag hade ett husdjur som jag inte känt till, som satt på baksidan av ett foto.

Den låg still, så jag trodde den var död, så jag gick och hämtade en tändsticksask för att visa stackars spindelrädde Christopher hur stor den var - han var i Stockholm så jag tänkte att han skulle klara det på distans. :)

Närbild. När jag satte ett glas över den för att slänga ut den, och petade in ett papper under rörde den på sig, så den var inte död. Jag är extremt glad att den inte kröp iväg in i sängen när jag var och hämtade glaset... Nån som vet vad min nye kompis är för sort, behöver jag oroa mig för eventuella spindelägg som kan vara kvar i mitt sovrum..?

söndag 20 september 2009

Ljuseffekter


Jag har tillbringat en del tid på vinden på sistone i och med flyttpackningen, och en sen eftermiddag när jag kom upp föll ljuset så fint genom fönstret.

Jag

(I've been spending quite some time in the attic for packing things lately, and one late afternoon when I came up the light fell beautifully through the window.)

lördag 19 september 2009

Ett extra hjärta

Jag upptäckte, efter att jag klippt lite i bilden med örhänget, att jag har ett nästan perfekt hjärtformat ärr på min högra kind. Det syns tydligen bara i vissa vinklar, för jag har aldrig lagt märke till det före det här fotot. Men titta! Jag har markerat det på bild nr. 2.


Hemmabygge


I och med packningen inför flytten till Stockholm nästa helg håller jag på att gå igenom alla mina grejer (när jag flyttade från Sthlm hann jag inte, utan slängde bara ner allt i lådor), och hittade ett halsband som jag en gång köpte för de fina kulorna - men det hängde skitfult. Så nu har jag byggt om det till ett örhänge. Mycket nöjd.

(Since I'm packing to move back to Stockholm next weekend I'm going through all my things. Found a necklace that I bought for the nice marbles, but it didn't hang well around my neck. So now I've rebuilt it to an earring. Very satisfied.)

Hänga gubben på kalas


Jag hamnade helt oväntat på invigningsfest på Idyllen ikväll, tack vare min ex-kollega och vän Henric. Vi stod och pratade med Forest & Crispian-KJ, Solde-Jonas och The Sonnets-Per när KJ av nån ganska luddig anledning fick för sig att använda whiteboarden på väggen till gamla hederliga Hänga gubben.

På något sätt råkade vi flera gånger få till varumärken av bokstäverna som var fel - E-On och Zoega, t.ex. Och KJ blev mycket impad när jag knäckte "katharsis" efter bara några bokstäver.

Jonas kom på att det ju var svårare med korta ord, men när vi till slut kom fram till att hans ord var namnet Leo hävdade KJ bestämt att man inte får använda namn...

... och Martin Thörnkvist blev indragen för att avgöra hur reglerna egentligen ska vara.

Och med Martin kom Moto Boy, som tog över efter Henric och körde typ världens längsta ord (vilket normalt förkortas LSD...), och hela rummet blev engagerade i att lista ut vad det var.
Det var på det hela taget en väldigt trevlig tillställning, och att några av oss efteråt hamnade på Debaser också var ju förstås en bra fortsättning!