lördag 31 januari 2009

Moto Boy i duett med Gud


Moto Boy gjorde två spelningar i kyrkor nyligen; en i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten (i närheten av där jag bodde förut) och en i Caroli kyrka i Malmö. Dit gick jag, fast jag inte är ett stort Moto Boy-fan, men idén var ju fin.


Moto Boy, stråkkvartetten och keyboardisten.


Är inte det här Davidsstjärnor..?

fredag 30 januari 2009

Finaste lekplatsen

På en av våra (snart) dagliga kvällspromenader gick jag och Henrietta i utkanten av Pildammsparken, där jag aldrig gått förut, och hamnade vid en helt fantastisk lekplats!
Jättefina små lekhus som föreställde glasskiosker, bensinmackar och lite annat, och det roligaste var att man kan prata med varann genom nån sorts rörsystem (nedersta bilden)!
Henrietta, som har en liten son, upplyste mig om att Malmö tydligen är väldigt bra just på lekparker och satsar mycket på just teman.







torsdag 29 januari 2009

Blommor och champagne


Äntligen fick vi en påskrift på dealen jag closade muntligt härom dagen, så jag blev firad på jobbet. Mycket trevligt.

onsdag 28 januari 2009

Lättmat

Som jag nämnde lite kort i gårdagens inlägg blev jag magsjuk i söndags natt - mest troligt av att ha ätit lite för stora mängder rå tonfisk (jag tror inte det var nåt fel på den, för den både luktade och smakade gott). Var smått utslagen på måndagen, och vågade mig inte riktigt på nån ordentlig mat, och efter jag varit ute och handlat däckade jag på köksgolvet, sms:ade Christopher och bad honom komma och bädda ner mig i soffan och duka fram min lilla måltid. På nåt sätt kom det i alla fall fram på bordet, men jag är inte riktigt säker på att det var Christopher som gjorde det från 62 mils avstånd...

tisdag 27 januari 2009

Helsing

I söndags i Helsingborg gav vi oss ut på stan för att äta lunch, kollade några ställen, men Stella hittade inget hon var sugen på. Då ledde mamma in oss på ett nytt ställe, en otroligt tjusig champagnebar/nattklubb som heter Helsing, där de flesta rätter var mycket flashiga och avancerade - men när vi precis skulle gå föreslog servitrisen att göra om en Bookmaker toast till en enkel biff med pommes till Stella (som inte var så värst sugen på oxryggcarpaccio eller avancerade fiskrätter), så vi stannade.


Den här fula gubben hälsade oss välkomna.


Snygg väggmålning.


Min tonfisksashimi. Det var myyycket rå fisk. (och jag blev faktiskt magsjuk av det på natten också, dessvärre...)


Mammas tempuraräkor.


Och Stellas biff!


Söta mamma bjöd på lunchen.

måndag 26 januari 2009

Tjuvstart

Var hos mamma i helgen och fick en tjuvstart på semmelsäsongen. Jag vet att semlor funnits i handeln i månader redan, men jag brukar hålla ganska hårt på att inte börja förrän fettisdagen åtminstone närmar sig, men äsch. Efter en väldigt hård natt i fredags förtjänade jag två mini-fastlagsbullar.



söndag 25 januari 2009

Stella Wonder


Stella köpte Guinness rekordbok, med tillhörande 3D-glasögon, och fick en skön Stevie Wonder-stil när hon satt och bläddrade och letade efter 3D-bilder utan att orka ta av sig glasögonen under tiden.

lördag 24 januari 2009

Tjejen med koll


Jag, mamma och systerdotter Stella var på stan i Helsingborg idag. Åkte upp för rulltrappan på KappAhl och Stella säger "Det där ser ju ut som Christopher", och rabblade upp alla detaljer som stämde (bortsett från att skyltdockan var kvinnlig, men det är ju en minor detail): randig tröja, chinos som är upprullade, randiga strumpor och vita Converse. Där har vi en (snart) 11-åring med öga för detaljer.

Vardagstjusigt

Jag lade nog märke till dem när vi flyttade in på vårt nya kontor i augusti, men sen dess har jag inte noterat dem - förrän igår: de tjusiga fönstren i trappuppgången. Det är ju sådär, man vänjer sig och tänker inte på saker. Hörde nyss en historia om en kille som la listerna han skulle sätta fast mitt på köksgolvet för att få det gjort - och istället nu har klivit över dem i ett halvår.



fredag 23 januari 2009

Bowling

När jag gick i högstadiet var vi ett kompisgäng som under en period spelade bowling flera helger i månaden, och det i kombination med en mamma som nästan blev bowlingproffs på 60-talet, gjorde att jag blev ganska bra. Men efter att jag och Christopher spelat bowling strax efter nyår kunde jag konstatera: bowling är inte som cykling. Men Christopher var förvånansvärt bra, utan nån vidare bowlingerfarenhet, så här fick det bli en stilstudie av honom.










Förresten saknar jag det där gamla kompisgänget ibland. Vi var nääästan lite som Beverly Hills 90210-kidsen, bortsett från att vi tre tjejer var mer som Andrea allihop utan några superpiffiga Kelly och Donna som sidekicks. :)

torsdag 22 januari 2009

Matchning


Jag älskar att jag kan matcha mina kläder, nästan oavsett vad jag har på mig! Jag har en enormt stor garderob, för jag slänger nästan ingenting och köper ganska mycket. Så ikväll när Isabell och jag till slut bestämde oss för att vi faktiskt skulle gå ut och hon nämnde att hon skulle ta högklackat för bästa effekt skulle jag också hitta ett par snyggeskor som funkade till dagens ganska färgglada outfit (eftersom jag tyckte att jag var piffig nog utan att byta om). Men sedär; inga problem, jag råkade ha ett par Tokyo-skor som hade exakt samma nyans som min tröja. Fit for fight. :)

The dealmaker


Igår fixade jag en stor deal för jobbet, och jag är så nöjd!
En rolig detalj var att det blev lite "good cop, bad cop" över det hela innan vi fick till det: Kristopher tvingades vara hård i vår första förhandling, så vi var nära att inte få affären, men sen fick vi nya riktlinjer uppifrån, och eftersom jag är account manager för kunden i fråga blev det min uppgift att ringa upp dem igen och vara "good cop" - och yay! Jag fick in dealen!
Så jag tycker jag var värd en piccoloflaska bubbel för att fira. :)

onsdag 21 januari 2009

Förbi hälften!


Nån kanske kommer ihåg att jag i augusti, precis när Christopher flyttade till Stockholm, räknade ut dels hur länge vi då känt varann, dels hur länge han skulle vara borta (här). Vi hade då känt varann i 274 dagar, och han skulle plugga i 273 dagar. Härom kvällen kom jag plötsligt ihåg min uträkning, började räkna igen och kom på att hälften av de där 273 dagarna precis har gått!
På jobbet tog jag fram excelen och räknade lite noggrannare, och kom fram till att det visst "bara" blir 272 dagar, men då har jag inte ens räknat bort påsklov, Kristi himmelsfärd och sånt, när vi antagligen kommer vara tillsammans.
Sen har jag iofs inte räknat in praktikåret som antagligen tillkommer, men nu föredrar jag att inte vara negativ. Hälften har gått - yay! Och nu har vi dessutom känt varann i 414 dagar, så jag tycker att kurvan går åt rätt håll.
Det har inte varit lätt, vi har båda plågat varann på olika sätt, men... vi har tagit oss igenom det tillsammans, och det ska vi fortsätta göra - eller hur, älskling?

tisdag 20 januari 2009

Allergisk mot byxor


Härom veckan var Christopher med mig på stan och hjälpte mig hitta ett par byxor. De flesta som känner mig brukar reagera de få gånger jag inte har på mig kjol eller klänning, men nu hade jag ändå fått för mig att köpa ett par byxor. Men, nu är det bevisat, det går inte: jag fick skavsår på låren av dem! Trots att de inte ens satt tight...
(Varför jag sitter på golvet och vispar? Jag gjorde fluffemuck, och det ska vispas i en halvtimme och jag blev uttråkad...)

söndag 18 januari 2009

Haga-promenad

Jag och Christopher hade en lat lördag igår där vi inte gjorde nåt vettigt alls, förutom att ta bussen en hållplats bort till Hagaparken (och bakade bröd också förresten). Jag hade faktiskt aldrig gått omkring där, utan hade bara varit på konferens på Haga Forum, så att det ligger en slottsruin i parken var en nyhet för mig. Det var Gustav III som hann dö innan de kommit så långt med bygget, och sen slutade de bygga så fort han kolade, så det bidde bara en källare.






Sen tog vi en promenad på isen - jag tyckte det var läskigt, men med tanke på hur många som var ute och åkte skridskor på det som normalt är öppet vatten mycket längre ut så vågade vi oss ut på isen inne i viken åtminstone.

lördag 17 januari 2009

Efterrättsanka


Pannacotta med hallonsås som blev som en anka. :)

fredag 16 januari 2009

Världens coolaste julklapp


Och av min älskade pojkvän fick jag ett vinylskivefat! Passande nog tillböjt av en skiva med Billy Joel, som utan att Christopher visste det, är en artist som min pappa gillade och som min faster (som bor i Kalifornien) känner.

Världens vackraste julklapp


Jag nämnde den ju redan i julinlägget, men här kommer den lite mer till sin rätt, den fantastiska huvudbonaden jag fick av min syster Johanna i julklapp. Hon hittade den i nån second hand-butik och den har använts i nån haute couture-visning i Paris (oklart vilken designer dock). Jag hade på mig den på nyår, och var lätt tjusigast på festen.

torsdag 15 januari 2009

Skype-pojkvännen


Min kille är inte en vanlig kille, han är en sån som skapar regnbågar på väggen.

onsdag 14 januari 2009

Är det här normalt?




Nästan varje dag händer det här med mina fötter: några av tårna blir helt genomkalla och kritvita, och det enda som hjälper för att få liv i dem (tro mig, jag har provat det mesta, inklusive att sticka nålar i dem i ett desperat försök att få blodet att rinna till snabbare) är att skålla dem i hett vatten. Det behöver inte ens vara särskilt kallt ute för att det här ska hända, så jag antar att jag bara fått väldigt dålig cirkulation i tårna. Inte kul.

tisdag 13 januari 2009

Tyger

Jag har hittat en fantastisk tygaffär: Stoff och Stil i Svågertorp utanför Malmö. Jag, som är uppvuxen i Sveriges textilhuvudstad Borås tvingades genomlida 8 år med urusel tygtillgång, då Stockholm inte kan ståta med en enda tygaffär värd namnet, trots sin status som huvudstad. Eurokangas, som låg i Kungens kurva en gång i tiden, påstod sig vara Sveriges största tygaffär, men det var ren och skär lögn, för den var inte ens i närheten av de som finns i Borås. Anyway, jag hade gett upp hoppet om Malmö också, tills Tom tipsade mig om Stoff och Stil. Fantastisk affär! Titta bara på hur de hängt upp dragkedjorna! (som hade enhetspris oavsett längd - och alla kostade som de kortaste brukar kosta i vanliga affärer)


Köpte två klänningstyger som jag får jobba med under våren:


måndag 12 januari 2009

Electrohype


I mellandagarna gick jag och Christopher på Electrohype-utställning på Konsthallen i Malmö (som ligger bara några hundra meter hemifrån). Där fanns några riktigt coola grejer, bland annat den här. Man är ju van vid att man inte får peta på saker på museer, men när vi stod och tittade på den här, där de fyra pinnarna snurrade utan att snudda varann - och bara det var ganska tufft - kom det en man och förklarade för sitt sällskap att om man petade till en pinne så kom alla fyra i otakt och krockade med varann. Men så fort de krockade bytte de riktning, och så småningom hittade de sin rytm igen - och då blev det ännu tuffare. Här stoppar Christopher den så det börjar om igen.


Den här blev jag helt kär i: vattnet i de båda behållarna rörde sig av ljudvågor, och ljudvågorna baserades på meteorologiska data som samlats in under de senaste årens stormar. Otroligt snyggt!

söndag 11 januari 2009

2008 från mitt håll - del 2

Juli till och med december:

I juli utnyttjade jag att jag bor i en stad med stranden mitt i stan och stack och badade efter jobbet. PerP, Petra, Ellen och Liv hälsade på och picknickade med oss i Pildammsparken, och så åkte vi till Kärra på helgerna, bl.a. för mammas födelsedag. Följde med Christopher på en 18-håls golfrunda, och provade att slå några bollar för första gången - vad gör man inte för kärleken...
Den 17 juli började jag semestern och vi inledde med en vecka i Lysekil med golf, båtturer och lunch hos morföräldrar, och sen vidare till Kärra för en helt otrolig vecka med 30 grader i luften och 25 grader i vattnet - och sen ett par veckor till med lite vanligare svenskt sommarväder. Minigolf, mer golf, båttur, geting- och blinningstick, glass på Tre Toppar och massor av bad.


Augustidelen av semestern bjöd på Marit Bergman på Majas, byggande av en lampskärm, partiell solförmörkelse, popquiz med Gula Gubben och cykeltur in till Varberg, och sen var det dags att börja jobba igen. En vecka på jobbet, lite Malmöfestivalen och så Timo Räisänen på Stortorget med Mats W innan Christopher övergav mig för Stockholm och Berghs dagen före min födelsedag. Jag åkte faktiskt efter upp redan dagen efter och jobbade på Marit Bergmans prenumerantspelning på Landet, sen hem igen och flytta kontoret till centrala stan, sen kom Christopher hem på helgen och hämtade grejer.
Här började stora flängarhösten. Vi lyckades faktiskt träffas nästan varje helg, mest tack vare mitt jobb, fast det blev väldigt jobbigt ändå. Min första helg bjöd på middag hos Johanna och Chris och utflykt till Skogskyrkogården. Och shopping av fyra klänningar på en dag.


I första halvan av september var jag på Emil Jensen-filmreleaseparty, såg This Is Head på Rundgång och Johan Kinde på Babel, festade med Emil i DJ-båset på KB, opererade bort leverfläckar och åkte till Stockholm för Christophers kusins bröllop.
I andra halvan kom Christopher hem en helg och vi såg Fibes, Oh Fibes! på Babel. I veckorna krisade vi via msn, och sen åkte jag till Stockholm igen och så åkte vi till Uppsala en fin höstlördag och till Ålsten med Adrian den fina höstsöndagen därpå. Och sen kastade vi visst glögg på en Hyper Island-student också (inte Adrian).


Oktober gav mig knappt en lugn stund; jag åkte till Stockholm varannan helg och Christopher kom ner varannan. Det var Berghs Open, där jag lyckades ta mig runt en 18-håls golfrunda och gjorde det inte så illa heller, och jag föreläste på Popskolan på Vinylbaren, mamma hälsade på en kväll, och i Stockholm hälsade vi på min gamla granne Ingrid och kollade runt vid Telefonplan, och så umgicks jag med Emil samt Catharina, Karro och Helena en lugn söndag, och såg Kristian Anttila på Debaser i Malmö.


Första helgen i november kom Christopher hem igen och vi åkte till Köpenhamn och träffade min halvbror Daniel en sväng. Andra helgen åkte jag till Kärra, och på lördagen ledsnade Christopher på pappersväggarna i sin lägenhet och kom också dit helt oväntat!
Jag och Henrietta gick på butiksinvigning och åt och drack gratis sushi och champagne, och mellan varven var jag duktig och var ute och joggade. Var i Stockholm några dagar i veckan två veckor i rad, och då passade vi på att sjunga karaoke med Shinji och Yoko, introducera Christopher för Pet Sounds Bar och bruncha hos Johanna och Chris.
Jag började i terapi hos världens coolaste terapeut, lagade ett hål i en tand och sista helgen kom Christopher hem och firade vårt ettårsjubileum.


I december hade jag redan köpt klart alla julklappar och julfesten på jobbet blev inställd och ersatt av en mer anspråkslös variant. Var hos Henrietta och Korey och spelade Rock Band ett par gånger, åkte till mamma en helg, men träffade inte Christopher på nästan tre veckor. Jobbade däremot stenhårt med att projektleda Idolvinnarsiten, gjorde en massa julgodis, bjöd hem Tony och Josefin på glögg och blev bjuden på middag hos Tom och skakades om av en jordbävning. Ett extrainsatt möte i Stockholm kortade väntetiden till jullovet med ett par dagar, och sen kom Christopher hem för jul. Vi tog en dagstur till Göteborg och gick på Liseberg, och sen blev det Kärra för julfirande. I mellandagarna träffade vi en bunt kompisar till Johanna, som det visade sig att jag träffat i helt andra sammanhang redan 1995, och jag förundrades över att äntligen träffa lite människor som inte föddes 1981... Och så åkte vi till Trollhättan till Christophers morföräldrar och sen firade vi Christophers födelsedag i Göteborg, shoppade i Freeport och avslutade året med Rock Band-fest hos Henrietta och Korey.
Det var väl ungefär det.

torsdag 8 januari 2009

2008 från mitt håll - del 1

Ett år har gått, och det kräver en årskrönika. Den blir rätt lång, så jag delar upp den på två. Här är januari till och med juni:


I januari 2008 köpte jag en digital systemkamera, och startade den här bloggen! Jag och min då "nye kompis" Christopher spenderade i stort sett varje ledig kväll och helg tillsammans och gick långpromenader och fotade allt vi såg.
I januari var vi också på Louisiana, åt brunch utomhus i kylan tillsammans med snygg-Olle som kom förbi Malmö på vägen till Berlin, tittade på en massa filmer och var på fonduerestaurang. En ganska lycklig liten månad.


Februari fortsatte ungefär likadant: jag och Christopher spenderade varje ledig minut tillsammans, fortfarande envist hävdande att vi inte var ihop, utan bara kompisar. Alla höll inte med oss...
Februari präglades tyvärr också en del av magproblem, så jag mådde rätt kasst, men det blev i alla fall en liten inflyttningsfest, fika på balkongen, utelunch på Finas födelsedag, en massa promenader och filmer och ett besök av min systerdotter Stella.


Mars började bra med att jag fick magen fixad. Sen var vi på bilutflykt i Österlen, galleriinvigning i Eslöv, blev besvikna på ett konditori vi hoppats mycket på... och sen fick Christopher sparken, och började direkt prata om att flytta till Stockholm. Där nånstans började jag väl inse att jag faktiskt var kär i honom - det är svårt att klå våren 2007, då jag inom loppet av tre månader blev dumpad från ett elvaårigt förhållande, fick sparken och mamma fick cancer (hon blev bra igen), men det började nu lite kännas som att våren inte är min årstid... Just ja, fick veta att mitt ex nu var ihop med bruden han var otrogen med också. Sedär ja, mars borde utrotas.
Några saker som var ljuspunkter ändå var att jag var i Kärra med familjen under påsken och att jag träffade väldigt många gamla vänner som jag flyttat ifrån under mars: min bäste vän Emil kom till Malmö, och under några dagar i Stockholm hade jag en extremt rolig utekväll med några av mina favvo-ex-kolleger: Adrian, Olle, Jacob, Axl, Kristoffer och Crippe, och träffade också PerP, Jonas och Lina, Skåne-Magnus, Per, Catharina och Erik Jennische.


I april jobbade jag väldigt mycket, och var på inte mindre än fyra väldigt bra konserter: Marit Bergman, Doktor Kosmos, Timo Räisänen och sen Marit igen (på en Mubitofest). Christopher flängde fram och tillbaka till Stockholm och Göteborg för att söka jobb, men han insåg ändå att han var kär i mig också, så vi blev tillsammans officiellt (japp, på Facebook också så småningom) och så tog vi en helg i hans familjs stuga i Lysekil och jag tog årets första dopp i 8 plusgrader den 13 april.
Vi hade också Mubito day där hela kontoret fick ge sig ut på seglingskurs, vilket var hur kul som helst! Och så satte jag för första gången i mitt liv min fot på en golfbana.


I maj var det varmt och skönt, och vi picknickade i Pildammsparken och Västra hamnen (och badade, med mamma), köpte grill och blommor till balkongen, åt luncher ihop utomhus, hyrde bil och åkte till bokskogen och Skanör, var på Amanda Jenssen-releaseparty i Lund och på Universal Poplab-releaseparty på Debaser och bestämde oss för att flytta ihop tills vidare.
Jag var också på konserter med Surrounded, Juvelen och Tingsek och på mitt livs första hemma-releaseparty, för In Elvis Garage. Och tittade på Melodifestivalen med Tom, Björn och Henric, med ursäkten att vi jobbade med siter för eländet.


Juni inleddes med en fantastiskt fin lunch i min grannes sommarstuga i Strandhem, tillsammans med en bunt andra grannar. Jag och Christopher var de enda som vågade bada. Några dagar senare impulsåkte jag till Stockholm och träffade Christopher och såg Kristian Anttila live. Efter det helg i Kärra och Göteborg för svägerskan Rebeccas examenskalas, samt trampbåt i kanalen. Bra festmånad: födelsedagskalas hos Pär Körsell, 200 siter=200-öl-fest på jobbet, singstar-partaj hos André och gårdsfest på Studio Möllan, men ingen Hultsfred och inget midsommarfirande, p.g.a. London-resa med jobbet. Men vi fick plocka jordgubbar i alla fall.
Precis i slutet av juni bestämde sig Christopher för att börja plugga på Berghs igen. Det var jobbigt av två skäl: 1) han skulle flytta ifrån mig, 2) jag har aldrig gillat Berghs, och det här hjälpte ju inte direkt upp dess status hos mig.
Fortsättning följer...