söndag 31 augusti 2008

Hemodlat

Nån gång i våras planterade jag vaxbönor i balkonglådan, men det var bara en eller två av de små bönorna som tog sig. När vi kom tillbaka från semestern hade de där ensamma stackarna vuxit jättemycket och 7 vaxbönskidor hängde på dem! I torsdags plockade jag av dem och tog med dem till Stockholm och igår kväll åt vi upp dem. Det var inte mycket till tillbehör, men de var åtminstone delikata!

fredag 29 augusti 2008

Bästa knepet

En gång i lågstadiet bad min klasskompis Thomas om att få gå hem för han hade ont i magen. Men fröken Inger Gustafsson tyckte det var onödigt, och sa till honom att istället lägga sig på magen på golvet mellan bänkraderna. Det verkar kanske lite hårt, men faktum är att det där var ett av de bästa råd jag hört och jag praktiserar det ofta - så länge det magonda har med matsmältningen att göra hjälper det faktiskt att lägga sig på golvet! Jag gör det förstås hellre hemma än i skolan eller på jobbet dock...

torsdag 28 augusti 2008

Vardagslyx

Hemkörningspizza! Jag tyckte att jag kunde behöva det igår kväll efter en riktigt riktigt riktigt (riktigt) pissig dag på jobbet. Den visade sig kosta 120 spänn istället för 60 med hemkörningen, men dels regnade det ute, dels hade jag en - nämnde jag det? - riktigt riktigt kass dag på jobbet, så det var det värt. I Stockholm bodde jag 300 meter från ett pizzaställe, så där fanns det aldrig nån ursäkt att ta hemkörning, men här finns det faktiskt inte ens några pizzahak i närheten. Så 120 spänn it is. Men jag är nöjd. Och ikväll åker jag till min älskling i fyra dagar, så ja: nöjd.

onsdag 27 augusti 2008

Lång tid åt båda hållen

Jaha ja, jag håller redan på att bli galen. Eller så är det bara för att jag hade lite lite att göra på jobbet stundtals igår. I vilket fall så räknade jag ut hur länge Christopher ska vara borta i och med det här nya Berghs-pluggandet (högra kolumnen): med jullov borträknat blir det 273 dagar (om han kommer hem dagen efter avslutningen). Sen räknade jag ut hur länge vi har känt varann nu (vänstra kolumnen): 274 dagar.
Några slutsatser tänker jag inte dra av det här, annat än att jag får jobba hårt på att inte bli tokig. Men uppenbarligen kan jag alltid roa mig med excel när jag är frustrerad...

tisdag 26 augusti 2008

Nya kontoret

Vet inte hur intressant det här är egentligen, men nu har jag ju lovat att visa upp hur det blev på nya kontoret, så: voilà!
Det blev inte ett ensamt rum för mig, för Kristopher behöver sitta utanför säljrummet ibland, tycker han, så nu delar vi.

En del av mina pryttlar: på höger sida är bl.a. godisburken, foton och den lilla väskan där jag har allt man kan behöva (Johannes blev hyfsat förvånad härom dagen när han slängde ur sig att han behövde en tandpetare och jag rotade fram en ur väskan, helt inplastad och oanvänd).

Och till vänster min lilla japanska pengaätare, mangaflickan, muggen med en fotboll att snurra på på handtaget, iPoden och en Hello Kitty-högtalare (okej, och datorn också) - och på skärmen hänger min gloomy bear Hachiko.

Och mitt fram Fozzie (just den här fick jag faktiskt av Adrian Recordings-Magnus en gång, han såg den på en loppis och tänkte på mig) och Animal och ett av mina favvocitat: "Livet är härligt att leva bara man har tillräckligt dålig karaktär för att njuta av det". Sagt av Sokrates, tydligen.

Och såklart mitt kära fussballspel, som inte får plats hemma. Inte för att det används så ofta på jobbet, men det får i alla fall stå framme.

måndag 25 augusti 2008

Svullnad

Det här kanske är smått patetiskt, men jag tycker ändå att det är såpass fascinerande att jag tar med det ändå. Såhär ska mina ögonlock normalt se ut.

Men såhär såg de ut på kvällen den dag Christopher flyttade till Stockholm för att plugga i minst ett år. Man kan lugnt säga att jag inte direkt ser fram emot att ha distansförhållande, och mina ögon svullnar uppenbarligen nåt gruvligt av att gråta (och gurka på ögonlocken funkar inte, kan jag meddela).

Kontorsflytt med förhinder

Som jag nämnt skulle vi flytta kontoret i fredags. Packningen i torsdags gick finfint; jag, Johannes, Tom, Björn och Henric (Ola var på semester) packade ihop vårt rum, gick hem och fick sovmorgon på fredagmorgonen eftersom flyttfirman skulle köra över allt på förmiddagen.

Så det var lite förvånande när vi kom till nya kontoret efter lunch och inte en pinal var ditflyttad. Kvart över tre dök flyttbilen upp, men eftersom Malmöfestivalen fortfarande pågick fanns det ingenstans att parkera - det här kan man ju tycka att flyttfirman borde fixat i förväg, men icke. Så alla blev tvungna att hjälpa till att bära för att det skulle gå snabbare. En timme senare åkte gubbarna för att hämta andra lasset, men flera timmar senare hade de fortfarande inte kommit tillbaka, så när jag gick hem såg mitt rum fortfarande ut såhär. Och ingen hade kunnat jobba på hela dagen. Skicklig flyttfirma.

Här är i alla fall utsikten från min egen balkong - mycket tjusigt! Med utsikt över kanalen (och Christophers förra kontor).

När vi ledsnade på att vänta på flyttlasset gick jag och Johannes ut på festivalen och tog en lättöl i solen. Så det var förstås en rätt skön "arbetsdag" ändå...

söndag 24 augusti 2008

Födelsedagsmiddag med mamma

Det finns en fördel med att ha familjen utspridd runt om i landet, och det är att man får fira födelsedag flera gånger. :) I torsdags kom mamma till Malmö och tog ut mig på middag, och vi provade den kinesiska restaurangen i närheten som jag aldrig varit på (Kin Long). Kändes lite som en hommage till Peking-OS när vi fick sitta i det inre rummet där man sitter på kuddar på golvet vid låga bord.


Utsikten ut mot Rådmansgatan.

Risbehållaren

Trekoppskyckling, med fyra rätterstallriken i bakgrunden.

lördag 23 augusti 2008

Gräsänka

Jaha, så nu bor Christopher i Stockholm då. Såhär ser det ut från balkongen i lägenheten där han hyr ett rum, i Frösunda.

fredag 22 augusti 2008

Skrivbordspynt

Vår gulliga praktikant Dina gav mig blommor från den fina bukett hon har på sitt skrivbord när jag fyllde år. De gör sig väldigt fint ihop med min japanska sparbössa, min mangatjej och min lilla kattväska.
På mitt förra jobb bytte vi platser stup i kvarten - vi omorganiserade väldigt ofta - och det var alltid ett sabla sjå för mig för jag har så mycket pryttlar på mitt bord. Men å andra sidan såg min plats alltid mysigast och mest ombonad ut bara minuter efter varje flytt. :) Idag byter Mubito kontor, och jag kommer visa hur det ser ut när det är klart!

torsdag 21 augusti 2008

Marit Bergmans prenumerantspelning

Som jag nog nämnt förut så är det mitt jobb som gjort Marit Bergmans hemsida med prenumerationstjänst, och jag är account manager åt henne. Så när hon hade sin exklusiva spelning för sina prenumeranter på Landet i Stockholm (nästan hemma! Jag bodde vid Telefonplan i åtta år innan jag flyttade till Malmö i höstas) i tisdags så fick jag den stora äran att stå i dörren och ta emot folk. På nåt outgrundligt vänster lyckades jag glömma kameran i Christophers nya inneboenderum i Solna, så det fick tyvärr bara bli halvusla bilder med mobilkameran.


Marit med sin vackra kjol vid pianot.

Stockholm Strings var med och spelade. Men jag saknade Eva-Röse, var var hon? ;)

onsdag 20 augusti 2008

Timo Räisänen på Malmöfestivalen

Innan jag flyttade till Malmö fick jag alltid i augusti höra av kompisar om hur mycket bra band som spelade gratis på Malmöfestivalen. Nu när jag väl flyttat hit fick jag höra att festivalen inte satsar lika mycket på popmusiken längre. Men Timo Räisänen spelade, och då finns det ju inte mycket att klaga på ändå.


Mats, Christopher och jag var i alla fall mycket nöjda på Stortorget i lördags natt.

Timo är inte blygsam, men med tanke på att My Valentine mycket väl kan vara en av världens bästa låtar någonsin så har han ju rätt.

Niels och Timo rockar - jag hatar det ordet, men det finns ju inget annat ord för att beskriva det här.

Niels, Joel, Hans, Timo och Patrik.


Ljudet är såklart inte det bästa när man filmar såhär, men det låter i alla fall okej i början - och eftersom jag inte har nåt filmredigeringsprogram får ni antingen stå ut med slutet eller stänga av. Fear No Darkness Promised Child är alltid mest populära allsångslåten.

Mer Malmöfestival

Klart bästa projektet vi sett på Malmöfestivalen. Genom hela Slottsparken slingrade sig diverse spraymålade budskap och bilder.

Christopher hoppar hage.

Den blev något mer svårhoppad på slutet.


tisdag 19 augusti 2008

Malmöfestival-mat

Malmöfestivalen, som pågår nu och till och med fredag, har sina goda och sina dåliga sidor. På den goda sidan är att det faktiskt finns en hel del rolig mat att prova på ute på stan - och väldigt billigt dessutom.

Till lunch i fredags testade jag och Christopher det här: entrecôte med corn fritters och brun chokladsås gjord på Valhronachoklad samt vit chokladsås med champagne. För 60 spänn. Och hur bisarrt allt det där än låter var det riktigt riktigt gott.

Lördagslunchrusch på Gustav Adolfs torg.

Raggmunkar med fläsk och rårörda lingon - tokroligt nog skyltade de med att de var rörda motsols...

Christopher vågade sig för första gången på festivalklassikern langos också, men det missade vi att fota... Och så åt vi dansk flæskesteg med.

Och chokladpudding med grädde till efterrätt.

måndag 18 augusti 2008

Födelsedag

Idag fyller jag år! Men eftersom Christopher flyttade till Stockholm för att plugga vidare igår så firade vi redan i lördags.

Jag fick frukost, sång och paket på sängen...

... av den här fine killen.

Det här ser ut ungefär som en smörkniv, men är en grymt bra riktig och galet vass kniv gjord av samma japanska företag som gör Global-knivarna, och den är gul! Och har ett gult eget knivställ! Christopher gav den till mig, och det har aldrig varit lättare att skära tomater.

Lite senare på dagen låg vi ute på gräset och solade och öppnade fler paket.

Mer gult. :)

På väg ut på Malmöfestivalen för lunch och musik - men mer om det senare.

söndag 17 augusti 2008

Ensam

Idag flyttar min älskling till Stockholm. Jag vill inte.

fredag 15 augusti 2008

Eldsolen är uppe!

Nu hänger vår fina hemgjorda lampa i sovrummet, och den blev ännu bättre än vi hoppats när den började lysa. Och så råkade dessutom lakanen vi har i sängen just nu matcha så fantastiskt bra!