onsdag 30 juli 2008

Minigolf

Härom kvällen åkte jag, Christopher och mamma in till Varberg och spelade minigolf i Societetsparken. Jag inledde pinsamt uselt, men kom igång på slutet.

Christopher var galet snygg i nyshoppade kläder.

Mamma

Christopher var dagens bäste spelare.

Jag och mamma vid Societeten.

tisdag 29 juli 2008

Strandliv

Christopher och jag tillverkade en brännmanetfångarhink med hål i botten en dag, men eftersom vattnet då blivit drygt 23 grader varmt hade alla maneter försvunnit, så vi har (som tur är) inte kunnat prova om den funkar än. Krattan var för att kratta bort stenar från bottnen, men det funkade inget vidare. Men vi håller oss sysselsatta i alla fall.

Kusinbarn Maja spelar spel på stranden.

Mamma och hennes ex-svägerska Eva på bryggan.

Men den vanligaste synen är denna: barnen fiskar krabbor. De tålmodiga krypen - eller snarare sjukt korkade - låter sig fiskas upp otaliga gånger varje dag, varje gång lockade av musslor, men varje gång slutar de i en trång plasthink, tills de slängs i och återigen nappar på ett klädnypeförsett snöre.
Här är det Maja, Vega och Agnes som fiskar.

söndag 27 juli 2008

Båttur med familjen Hansby

I tisdags gav vi oss ut på en båttur - vi höll på att inte komma iväg för att båtens batteri hade dött, men ett telefonsamtal till båtsäljaren och ett par startkablar senare var vi på väg till Grundsund för lunch. Syskonen Hansby satt i fören; Rebecca och Christopher.

Föräldrarna Hansby; Maria och Kjell.

Och i mitten satt jag och Rebeccas fästman Jocke.

Söt fyr och bohuslänska granitklippor.

lördag 26 juli 2008

Lemons are a girl's best friend

Det är väldigt få maträtter som inte blir bättre av lite citron eller citronskal. Här ligger två extremt gulliga och runda exemplar på Christophers altanbord i Lysekil.

Lysekil

Jag har haft turen att hitta en pojkvän (tack Anna) som har en stuga som ligger minst lika bra till som min familjs, så det blev värsta lyxen av den här sommaren. Vi inledde vår semester med att åka till Christophers stuga i Lysekil förra torsdagen. Här utsikten från vägen dit.

Utsikten från huset.

Middag på altanen.

fredag 25 juli 2008

Havskräftor

Nu har jag semester, och det är så skööönt! Efter drygt fem dagar i Lysekil (återkommer dit sen) åkte jag och Christopher till min stuga utanför Varberg i onsdags. När man är på västkusten måste man förstås äta havskräftor, och det gjorde vi och mamma ikväll.

Mammas hembakta bröd.

Min finaste.

Fantastisk vattenskidkväll. Om man haft en båt.

Resterna.

lördag 19 juli 2008

Namnsdagsklänning

Har äääntligen blivit klar med den gula klänningen som jag köpte tyget till i påskas! Hade otroligt mycket problem med att få ihop den, men den blev rätt söt till slut ändå.


fredag 18 juli 2008

Porslinsblomman strikes again

Min porslinsblomma är på g igen! Efter att under ungefär fem år bara ha vuxit på höjden och skjutit ut meterlånga spjonglar hade jag givit upp att nånsin se blommor på den. Men bara nån månad efter att den blommat för första gången hittade jag härom dagen en klase knoppar igen!
Jag hoppas bara att blommorna utvecklas långsamt så att jag hinner se dem efter semestern - min granne kommer i alla fall vattna den så den fortsätter leva och må.

torsdag 17 juli 2008

Semester!

Idag går jag på semester i drygt tre veckor. Först ska jag och Christopher till hans familjs stuga i Lysekil, sen ska vi vidare till min familjs stuga utanför Varberg. Jag vet ju av erfarenhet att jag aldrig använder alla fina kläder jag tar med mig till stugan, men ändå, när jag packade igår och hade lagt fram 15 klänningar kändes det ju inte så mycket för 24 dagar, eftersom jag aldrig nånsin har på mig samma kläder två dagar i rad, och sällan ens samma outfit veckan efter jag haft den. Så det fick helt enkelt bli en tjock rulle klänningar som får åka med i den gamla skruttbilen ikväll!


Och titta på väggen bakom mig; där sitter kran-fotot (och till vänster om det sitter det på stråna)!

Kontorsvovve nummer 2


Härom dagen var kontorsvovve nummer 2 på jobbet; Aldo. Det råder lite delade meningar om Aldo - det finns de som tycker han är gullig, och andra (som jag) tycker att han faktiskt är rätt ful. Och lite läskig, särskilt som han alltid ska jucka på alla. Fast han vågar inte försöka med mig längre efter jag sa till honom på skarpen för några månader sen.
I vilket fall, när han var här sist var han helt spattig, antagligen för att Leia varit här nån dag innan, och gick omkring och snörvlade konstigt och rullade runt och gned sig på mattorna. Och hur ful han än är så var det ganska roligt både ljud- och bildmässigt.

onsdag 16 juli 2008

Varför händer sånt här alltid mitt i natten?


När vi kom hem från stugan i söndags vid 23-tiden pep det från frysen - den var inte riktigt stängd och hade isat igen rejält, så det var bara att lyfta ut allt och skrapa is direkt när vi kom innanför dörren.
Men vad jag undrar är varför sånt där alltid händer sådär sent? I min gamla lägenhet isade alltid frysfacket i den urgamla kylen igen och det började rinna smältvatten precis när man skulle gå och lägga sig. Lagen om alltings jävlighet, antar jag.

tisdag 15 juli 2008

Den här killen

Den här killen, det är min pojkvän, och han är den finaste killen jag vet. Ville bara berätta det.

måndag 14 juli 2008

Stilstudie på glidbana

Min morfar byggde en sommarstuga på 50-talet en bit utanför Varberg. När familjen växte och barn fick barn och behövde flytta ut, så såg alla mina tre morbröder till att skaffa stugor precis i närheten, så jag har sån tur att jag har alla mina kusiner och kusinbarn på morfars sida omkring mig på somrarna. Nu har jag 13 kusinbarn och en systerdotter, och en hel bunt av dem samlades igår hos mina kusiner som bor grannar med oss för att leka i trädgården.

Maja skjuter prick på Christopher,

och blir mäkta förtjust när han kastar sig efter bollen.

Molly kör magplaskstilen på glidbanan:







Världens finaste tjej

Var i stugan i helgen med Christopher och familjen, bl.a. min systerdotter/guddotter Stella. Hon är världens finaste.






lördag 12 juli 2008

Grattis mamma!

Idag fyller min fina mamma år! Det har varit fint väder på hennes födelsedag i alla år, förutom när hon fyllde 50, så idag dukade vi glatt upp frukost på altanen trots de mörka molnen som hopade sig. Och vi klarade nääästan hela frukosten innan regnet kom. (Och solen kom tillbaka lite senare igen)

fredag 11 juli 2008

Vill ha!

Att vara tillsammans med en biltokig kille sätter ju sina spår. Inte så att jag brytt mig om att lära mig motorljuden på olika modeller av BMW eller hur grillarna ser ut på den där nya flashiga Audin, men jag tittar ju lite mer. Och igår såg jag en bil som jag vill ha. Så när vi vinner de där 100 miljonerna, jag och fin, så köper jag en sån här.

Utelunch

Vi ska antagligen snart byta kontor, men fram tills dess får man ju utnyttja att vi nu sitter nära havet. Utelunch vid fyren, med andra ord.

Björn, Andreas, Henric och Johannes